Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 885 people
86440 users - nu online: 885 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Ingrid van Engelshoven minister voor LHBTI-emancipatie


door Redaktie in Historie & Politiek , 19 december 2017


Ingrid van Engelshoven (D66) is als minister van OCW de komende jaren verantwoordelijk voor het LHBTI-emancipatiebeleid. Van Engelshoven zal als coördinerend minister van Emancipatiebeleid onder meer toezien op de uitvoering van de maatregelen uit Regenboog Stembusakkoord.

Het gaat dan bijvoorbeeld om invoering van een expliciet verbod op LHBTI-discriminatie in de Grondwet en om maatregelen voor LHBTI-acceptatie op school. D66, de partij van Van Engelshoven, behoort tot de acht partijen die het Regenboog Stembusakkoord tekenden.

Van Engelshoven is sinds 2017 lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was ze wethouder en loco-burgemeester van Den Haag.

Ingrid van Engelshoven volgt minister Jet Bussemaker (PvdA) op als minister voor Emancipatie. In de bewindsperiode van Bussemaker werden alle maatregelen uit het Roze Stembusakkoord uitgevoerd. Zo kwam er verplichte voorlichting op elke school, werd de wet Lesbisch ouderschap ingevoerd en kwam er een verbod op de weigerambtenaar. Het COC bedankt mevrouw Bussemaker voor haar inzet in de afgelopen jaren, en is blij dat er, in lijn met onze eerdere oproep, opnieuw een minister voor Emancipatie komt op het ministerie van OCW.

Het tot stand brengen van een meerouderschapsregeling wordt in het nieuwe kabinet de verantwoordelijkheid van Sander Dekker, de nieuwe minister voor Rechtsbescherming op het ministerie van Justitie & Veiligheid. Dekkers partij, de VVD, is één van de ondertekenaars van het Regenboogakkoord.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Ingrid van Engelshoven minister voor LHBTI-emancipatie

Redaktie, in Historie & Politiek op 22 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media