Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 903 people
86447 users - nu online: 903 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Out & About: Proud Flikkers!


door Jurandy Lucas in Uitgaan & Reports , 27 november 2017

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Jurandy Lucas (Creative Producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) verzorgen elke maand een reportage van HLBT-feesten en andere evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand zijn zij afgereisd naar Rotterdam voor Pride 2017 om verslag te doen van de Backdoor Party, de Pride Walk en het Cocktail Fest. Eenmaal terug in de hoofdstad kon een bezoek aan het grote Mega Flikker feest niet uitblijven.

Pride Walk

Backdoor Rotterdam


22 september 2017, De Unie Rotterdam. Het productieteam van Backdoor Amsterdam had zich dit keer verplaatst naar De Unie Rotterdam voor de openingsparty van Rotterdam Pride. Wat een heerlijke stad is het ook! Hypermodern met openminded en supervriendelijke gasten!

Wij hebben tot vijf uur gefeest op muziek van de internationale dj’s Max del Principe, Glaucio Duarte en Diego Summers.

Wat je vooral merkt van Rotterdam is het unieke verschil met de Amsterdamse party scene. Waar Amsterdam wordt gedomineerd door de ruwe “circuit”-feesten met een publiek dat in een mum van tijd de bezwete haltershirts van het lijf afpelt, houden de Rotterdammers vooral van fun, gelach en vrolijk feesten.

Het mag duidelijk zijn: we hebben genoten op het openingsfeest van de Rotterdam Pride! De Backdoor crew keert terug naar Amsterdam voor hun drie-jarig bestaan op 27 januari. Natuurlijk wordt dit groots gevierd!

Houd de website in de gaten voor meer info: www.backdooramsterdam.com.


Pride Walk
23 september 2017, Centrum Rotterdam. Na slechts een paar uur geslapen te hebben, waren wij weer onderweg. Dit keer naar de indrukwekkende Erasmusbrug en het begin van de Rotterdam Pride Walk. De zon scheen. Het beloofde een mooie dag te worden! Mensen van alle leeftijden deden er aan mee.

Ook de linkse en rechtse radicalen waren erbij. Je raadt het al? De pret was snel voorbij voordat de Walk begonnen was. Want, waar de Pride Walk bedoeld is als een toonbeeld van inclusiviteit en acceptatie binnen de HLBT-gemeenschap, hadden zowel de linkse als rechtse radicalen besloten om de Pride Walk te kapen voor hun eigen aanhang.

Na een bizar besluit van de organisatoren van de Pride Walk, mocht de rechtse groepering voorop lopen. De linkse radicalen wilden daar niets van weten, waarna een schermutseling volgde tussen de beide groeperingen.

Best gênant! Homo’s op de vuist! De overgrote meerderheid was gelukkig beschermd door de aanwezige politie, die beide groepen uit elkaar hield zodat men in stilte, met geheven hoofd, de blije boodschap van inclusiviteit kon etaleren aan de stad Rotterdam.

Tegen de tijd dat waardigheid was teruggekeerd, zijn wij aangekomen op het Schouwburgplein voor het Pride Festival dat werd georganiseerd door Totally Events. Na enkele uren feesten, moe, maar voldaan, zijn wij huiswaarts gegaan voor een powernap. Want, next-stop die avond, Cocktail Fest! www.rotterdam-pride.com


Cocktail Fest

23 september 2017, Maassilo Rotterdam. Wat een leuk feest was Cocktail Fest, de tweede editie. Dit was de main party van Rotterdam Pride en werd gehouden in het gigantische Maassilo-complex.

Cocktail brengt bestaande gay evenementen bij elkaar en is een relatief nieuw samenwerkingsverband voor Nederlandse begrippen. Je ziet het wel vaker voorkomen dat party-organisatoren hun krachten bundelen naar een dynamisch nieuw soort feest.

In de Maassilo was er ruimte voor iedereen: sexy people, leather boys en hunks, tot drags, twinks, de funky en de freaky. De hoofdzaal stond bomvol met feestgangers die waren afgekomen op de beats van onder andere Circuit, WTF en IT’s Party.

De keuze om deze samen te brengen in één zaal ging wel ten koste van de kleinere zalen die minder aandacht hadden getrokken van de meer dan drieduizend gasten. Desondanks, onze complimenten voor de organisatoren. De muziek was fantastisch, de sfeer typisch Rotterdams. Wij kijken uit naar Cocktail Fest, de derde editie. www.cocktail-fest.com


Mega Flikker30 September 2017, Marktkantine Amsterdam. Voor wie het niet weet, een flikker is een homo. Vooral een trotse homo. Dus misschien ben jij een flikker? Maar dit terzijde, want wat zijn we supertrots op dragqueen Snorella WC. Wij waren te gast op haar Mega Flikker feest in de Marktkantine, Amsterdam. Mega Flikker is de grote zus van Flikker party, het gay en open-minded feest in OT301. Dit keer was het thema Bollywood. Of zoiets. Want zo is Snorella WC.

Je weet het maar nooit zeker. Heerlijk ondoorgrondelijk! Het was misschien ook een hommage aan de Indiase oudheid. In ieder geval, deze avond was fun, freaky, uitbundig en heerlijk in één.

De line-up aan dj’s was subliem met Maxime Duval, Valentijn de Hingh en Larry Tee. Het publiek was een leuke mix van jong en oud. Van frat boys tot sexy hunks. Van butch meisjes tot petit queens.

Allemaal origineel, eigenzinnig en vers van de kunstacademie zo te zien.

Een verademing voor de zaterdagavond! Helaas wordt Mega Flikker niet elke zaterdagavond gehouden. Wij kunnen niet wachten tot de volgende editie. www.facebook.com/flikker.amsterdam  


Foto's: Dave Koster
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN JURANDY LUCASMEEST GELEZEN VAN JURANDY LUCAS

Out & About: Proud Flikkers!

Jurandy Lucas, in Uitgaan & Reports op 30 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN UITGAAN & REPORTSIN NUMMER 315


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media