Back to Top
Vrijdag 28 Feb
86419 users - nu online: 1156 people
86419 users - nu online: 1156 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Out & About: Oh, oh, oh, wat waren we uit!


door Jurandy Lucas in Uitgaan & Reports , 02 november 2017

This article is also available in English


Jurandy Lucas (creative producer van Backdoor Amsterdam) en Dave Koster (fotograaf) verzorgen elke maand een reportage van queer evenementen binnen en buiten Amsterdam. Deze maand waren ze bij de fototentoonstelling Kings & Queens, Disco Total, Streetheart Festival en, natuurlijk, Backdoor.

Kings & Queens

Naar een idee van Micha Schneiderberg, alias Snorella WC, en fotograaf Léon Hendrickx, neemt deze superleuke fototentoonstelling je mee op reis naar de man en zijn innerlijke koningin. Het is vorig jaar allemaal begonnen als een kleinschalig Amsterdams fotoproject, maar inmiddels heeft dit creatieve duo diverse Europese steden afgereisd om de meest markante drag-artiesten voor de camera te krijgen.

Leon toont zich een meesterlijke fotograaf. Met een sausje photoshop om de illusie werkelijk te maken betreden wij voor heel even de wereld van mannen met hun alter ego: hun drag persona. Onze complimenten!
www.instagram.com/kingsqueensofficialDisco Total

Op vrijdagavond 8 september waren wij te gast op het feestje Disco Total van zanger en kunstenaar Maxime Duvall in Club Claire op het Rembrandtplein. Wat een verademing. De Italo disco mix van Aroy Dee en Dupe was voor ons een totaal nieuwe muziekstijl. Romantische disco van de jaren zeventig met een moderne techno mix.

Maxime zong zelf live met als achtergrond een fashion show op de podium. De dansvloer was bomvol met jonge, open-minded bezoekers. De sfeer was supervriendelijk. Mannen en vrouwen, hetero, homo en alles wat er tussenin ligt. Het is duidelijk: circuit parties hebben er een gedegen concurrent bij. Ervaar voor jezelf deze nieuwe party-scene. www.facebook.com/discototal

Streetheart Festival

De Kerkstraat is helemaal terug van weggeweest. Dat was onze conclusie na een bezoek aan de Amsterdamse Kerkstraat, waar op zaterdag 9 september het straatfeest Streetheart Festival voor het eerste keer plaatsvond. Een soort mini gay pride in a mini gay straat.

De Kerkstraat was vroeger voor vele homo’s dé homostreet van Amsterdam. Weinigen van onze generatie zijn niet tenminste één keer over de vloer geweest daar in de spannendste nachtsauna van Europa.

Na de sluiting in de jaren 2000 hebben twee succesvolle clubs, Church en Spijker, de fakkel eervol gedragen voor de bezoeker die iets anders wilde dan dat wat te bieden was in de Reguliersdwarsstraat.

Met dit nieuwe straatfeest van Jennifer Hopelezz en Stichting Gala is die kleine fakkel een vreugdevuur geworden. Ik zeg, volgend jaar weer! www.facebook.com/streetheartamsterdamBackdoor® Summer Closing Party

Wat is het toch met de zomer, dat die weer voorbij is voor je er zin in hebt? “Time flies, when you’re having sun,” zullen we maar zeggen. Maar één ding was zeker: op 9 september sloot Backdoor® deze zomer in stijl af. Het was een extravagant evenement met freaky en sexy entertainment onder leiding van stylist Huub Lammens.

En, hoe toepasselijk, resident DJ Diego Summers sloot het zomerseizoen met een knallende set af. 
Voor meer informatie: www.backdooramsterdam.com

 

GERELATEERDMEER VAN JURANDY LUCASMEEST GELEZEN VAN JURANDY LUCAS

Out & About: Oh, oh, oh, wat waren we uit!

Jurandy Lucas, in Uitgaan & Reports op 05 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media