Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 851 people
86447 users - nu online: 851 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het Studentenleven: Open borrels en een nieuw bestuur


door ASV Gay in Columns & Opinie , 16 oktober 2017

This article is also available in English


Met de nodige biertjes nog stromend door de bloedbaan en een licht kloppend voorhoofd kijk ik terug op een zeer geslaagde avond. De eerste open borrel als nieuwe voorzitter van de leukste HLBTQ+-studentenvereniging van Amsterdam, A.S.V.Gay, is een feit. De introductie-periode is volop bezig en de nieuwe leden en geïnteresseerden hebben voor de eerste keer kennis kunnen maken met onze wekelijkse borrel.

Vorig jaar kwam ik, lichtelijk zenuwachtig, op precies zo’n zelfde introductie-borrel voor het eerst bij de vereniging om de hoek kijken. Lang duurde het niet. Een uur en enkele biertjes later was ik maar al te gemakkelijk overgehaald om meteen lid te worden, toevalli gmede gestimuleerd door de nieuwe vicevoorzitter.

Dit jaar werd niet alleen een jaar vol borrels, feestjes, reisjes en bier. Maar ook van zinvolle discussies, een vergrootte bewustwording van het volledige spectrum van gender en seksualiteit en unieke verhalen over coming out, jezelf zijn en trots.

De vertelde verhalen en mijn eigen gevoel dat ik iets wilde bijdragen aan de vereniging, stimuleerden mij om uiteindelijk als redelijke “newbie” te solliciteren voor een bestuursfunctie. Na het verlossende telefoontje dat ik toch écht was uitgekozen als kandidaat voorzitter brak er een spannende periode aan. Samen met mijn mede-bestuursleden werd ik in juni ingeslagen door de ALV (algemene ledenvergadering). We konden met de voorbereiding van start! Maar hoe gaat dat allemaal achter de schermen, zo’n vereniging runnen? Hoe moesten we ons beleidsplan gaan opstellen?

Communicatie is, net als in een goed huwelijk, ook belangrijk bij een stelletje lallende studenten. Dus naast dat we een stormvloed aan de nodige informatie te verwerken kregen, werden we als aankomend bestuur in de geest van teambuilding tussendoor ook even geblinddoekt op pad gestuurd. Over de interessante gebeurtenissen die volgden zal ik moeten zwijgen. Het had in ieder geval te maken met het naar binnen gooien van het vertrouwde verenigingsshotje, roze Trojka. Ook het beruchte toetjesspel kan helaas niet in details worden uiteengezet.

Op dit moment zijn de voorbereidingen nog in volle gang. De vergaderingen zijn intensief, het beleidsplan wordt bijgeschaafd en de roze hamer opgepoetst voor de ALV der ALV’s. Eind september gaat de officiële wissel plaatsvinden. Dat is natuurlijk een spannend moment. Dan wordt de verantwoordelijkheid van bestuur 7 officieel overgedragen naar bestuur 8, en is het dus aan ons het komende jaar.

Ik verheug me immens op alle leuke activiteiten die nog komen gaan, alle kleurrijke mensen die ik zal ontmoeten en alle nieuwe dingen ik over mezelf zal ontdekken. Ik had in ieder geval nooit kunnen bedenken dat de aarzelende woorden van een onzekere zestien-jarige: “Mam, pap, heel misschien kom ik ooit met een meisje thuis...” uiteindelijk konden leiden naar voorzitter worden van een HLBTQ+-studentenvereniging in Amsterdam. Soms lopen dingen even anders dan je verwacht.

En die aarzelende woorden? Die zijn nu vol trots, wanneer ik m’n vriendin meeneem naar mijn ouders.


 Sanne van Lochem is voorzitter van studentenvereniging A.S.V.Gay.
Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Uit het Studentenleven: Open borrels en een nieuw bestuur

ASV Gay, in Columns & Opinie op 19 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media