Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 1025 people
86440 users - nu online: 1025 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Foto-tentoonstelling ‘Gay in Uganda’ in Restaurant Getto


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 06 oktober 2017

This article is also available in English


Vanaf 19 september toont Getto Food and Drinks in Amsterdam de fotoserie Gay in Uganda van de Zwitsers-Nederlandse fotograaf Patrick Rohr. Nog te zien tm 23 oktober.

Homoseksualiteit is in Oeganda - zoals in veel Afrikaanse landen - verboden. Maar in Oeganda is de wetgeving bijzonder hard: mannen en vrouwen die bij een “homoseksuele handeling” worden betrapt moeten twintig jaar de gevangenis in. Familieleden en verhuurders die het de overheid niet melden als ze van iemand weten dat hij of zij homoseksueel is moeten zeven jaar de cel in.

Een paar jaar geleden wilden politici – aangestuurd door radicaal-christelijke Amerikanen – zelfs de doodsstraf voor homoseksualiteit invoeren. Daar is het na internationale druk niet van gekomen.

Op verzoek van de stichting Rainbow Support Network is Patrick Rohr naar Oeganda gereisd en heeft daar, soms onder moeilijke omstandigheden, HLBT’ers gefotografeerd. In Getto exposeert hij de gemaakte portretten en vertelt hij de verhalen van die mensen. Met de verkoop van de foto’s wordt de stichting Rainbow Support Network ondersteund.

Patrick Rohr (geboren in 1968 te Zwitserland) woont en werkt in Amsterdam en Zürich. Hij fotografeert voornamelijk voor hulporganisaties. De afgelopen jaren bezocht hij projecten in Zimbabwe, Laos, Nepal, Servië, Bosnië en in de Oekraïne. Zie ook www.patrickrohr.com. Meer informatie over Rainbow Support Network is te vinden onder www.rainbowsupportnetwork.org.

De expositie Gay in Uganda in Restaurant Getto, Warmoesstraat 51, Amsterdam kan tot en met 23 oktober 2017 worden bezichtigd.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Foto-tentoonstelling ‘Gay in Uganda’ in Restaurant Getto

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 09 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media