Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 854 people
86447 users - nu online: 854 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Elsevier Pride: Workplace pride bij Elsevier


door Oebele Kooistra in Mode & Lifestyle , 20 september 2017

This article is also available in English


“Who’s a bingo virgin?,” vraagt Drag Queen Didi Licious aan het voornamelijk jonge publiek in het met regenboogkleuren versierde bedrijfsrestaurant van Elsevier. De voertaal is Engels en Didi helpt de beginnelingen met de regels van het spel.

“Are we getting closer? You have to say bingo!” Er staan gezonde snacks op tafel, iedereen heeft een drankje en de spanning neemt toe. De hoofdprijs zijn twee plekken op de Bi-boot tijdens de Canal Parade van Pride Amsterdam. Wie zal die winnen?

Op deze middag zijn twee Elsevier Pride Members aanwezig en terwijl Gina Walker Didi assisteert, vertelt Rena Wolf over Elsevier Pride. In 2012 richtte Michiel Kolman, Senior VP Global Academic Relations, de Elsevier Pride Group op in het kader van Workplace Pride. In 2014 ondertekende Elsevier de Declaration of Amsterdam en werden de aspiraties om HLBT-personeel een veilige werkplek te bieden officieel.

Onderzoek wijst uit dat HLBT-ers die zichzelf kunnen zijn op het werk ook beter produceren. Een win-win-situatie dus. Elsevier Pride organiseert nu al vier jaar activiteiten rondom educatie, bewustwording en amusement. Met deze bingo-middag met Drag Queen Didi Licious haalt Elsevier bewust een Pride-feest in huis. De opbrengst van de bingo gaat naar Amnesty International.

In 2016 heeft Elsevier een indrukwekkend jaarverslag gepubliceerd waarin wordt aangegeven hoe het bedrijf wereldwijd diversiteit promoot bij het personeel. Een cultuur veranderen binnen een bedrijf kost tijd. Maar Elsevier is glashelder in de doelstellingen om HLBT-talent aan te trekken en zich veilig te laten voelen binnen het bedrijf. De bingo-middag biedt een uitgelezen gelegenheid om het personeel te vragen wat zij hiervan vinden.

Twee jonge vrouwen die aan een hoge tafel zitten kijken lachend om zich heen. Het is hun eerste keer en Didi is nogal een verschijning. “We vinden het hartstikke leuk! We kennen wel biseksuelen hoor, maar deze openheid hebben we nog niet eerder ervaren.” Achterin het restaurant staat een aantal jonge mannen op hun stoel naar het podium te kijken. Zo gebiologeerd, dat ze de vraag niet eens horen. Een sjiek zomers geklede dame begint meteen over bewustwording. “Het is goed dat je weet dat je vrouwelijke collega misschien wel een vriendin heeft. Elsevier Pride draagt eraan bij dat je je dat bewust bent.”

De woorden inclusiviteit, open-minded en bewustwording komen steeds weer terug in de interviews. Er zijn ook relaties van andere internationale bedrijven aanwezig. Zij vinden Elsevier vooral een goed voorbeeld en een aantal mijmert over de mogelijkheid dat hun bedrijf ook zoiets organiseert: “Wij zouden ook graag willen wat Elsevier doet! Dit brengt mensen bij elkaar.”

Rayan, een medewerker van Elsevier, en homo: “Al mijn vrienden zijn gewoon jaloers op mij dat we dit hebben bij Elsevier. Het wordt elk jaar groter.” En een collega: “Dit moet gewoon doorgaan. Dat je kunt doen en zijn wat je wilt.”

Ondertussen is de bingo gevallen en Didi overhandigt de juichende winnares de kaarten voor de Bi-boot. Wie ze mee gaat nemen? Haar vriend natuurlijk! En terwijl Didi haar laatste lied brengt, gaat het dak eraf.


Elsevier is de grootste uitgever ter wereld
op het gebied van wetenschap en techniek.
Interesse? Kijk dan eens op elsevier.com

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN OEBELE KOOISTRAMEEST GELEZEN VAN OEBELE KOOISTRAfeb 2017       


sep 2015       


sep 2017       
Elsevier Pride: Workplace pride bij Elsevier

Oebele Kooistra, in Mode & Lifestyle op 23 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media