Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 1000 people
86440 users - nu online: 1000 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Hoger dodental in Tsjetsjenië


door Redaktie in Historie & Politiek , 15 augustus 2017


Het aantal mannen dat de afgelopen maanden in Tsjetsjenië is vermoord om hun (veronderstelde) seksuele oriëntatie, blijkt hoger dan aanvankelijk gedacht. Het gaat waarschijnlijk om zes in plaats van drie mannen, zo bevestigt de organisatie Russian LGBT Network.

Het lijkt bij de groep van 27 te gaan om mannen die vermoord zijn omdat ze het Tsjetsjeense regime op andere wijze onwelgevallig zijn.

Met Amnesty International en tal van activisten organiseerde het COC een demonstratie en een handtekeningenactie. Dat leidde tot een oproep van 23 leden van de Equal Rights Coalition aan de Russische regering om in te grijpen en de zaak te onderzoek. Ook spraken minister Koenders van Buitenlandse Zaken, Bondskanselier Merkel van Duitsland en de Franse premier Macron president Poetin en de Russische regering op de kwestie aan. De Russische regering stelde een onderzoek in, maar de status daarvan is onduidelijk.

De homo- en biseksuele mannen die gevlucht zijn voor vervolging in Tsjetsjenië, zijn ook elders in Rusland niet veilig omdat ze gezocht worden door de Tsjetsjeense autoriteiten en door familieleden die uit zijn op eerwraak.


In Tsjetsjenië zijn vanaf begin dit jaar minstens honderd LHBTI’s zonder reden opgepakt en vervolgd. Dat bleek begin april uit berichten van Human Rights Watch (HRW), homo organisaties in Rusland en uit de onafhankelijke Russische krant Novaja Gazeta. Mensen worden vastgezet in voormalige kazernes, waar ze zonder proces worden opgesloten.

Veel van de opgepakte mannen worden er in elkaar geslagen, gemarteld met elektroshock en gedwongen tot het afgeven van namen en gegevens van andere homo- en biseksuele mannen. Een enkeling komt, in de woorden van HRW, ‘amper levend’ terug bij zijn familie. Inmiddels is dus bekend dat zes van de mannen door de Tsjetsjeense autoriteiten zijn vermoord.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Hoger dodental in Tsjetsjenië

Redaktie, in Historie & Politiek op 18 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media