Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 989 people
86440 users - nu online: 989 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Mississippi komt met uitgebreide anti homo wet


door Redaktie in Historie & Politiek , 09 augustus 2017


De Amerikaanse staat Mississippi komt met de meest anti homo wet van alle staten in Amerika. De wet werd eerder (2016) na felle protesten, vanuit de bedrijfswereld, showbizz wereld, niet goedgekeurd, en door de rechter afgewezen maar naar het zich laat aanzien komt de wet nu toch.

De HB1523 wet ook bekend als de Protecting Freedom of Conscience from Government Discrimination Act', staat winkels organisaties en mensen wettelijk toe religie te gebruiken als reden om holebi's te discrimineren. De wet stelt ook dat een huwelijk enkel een verbintenis kan zijn tussen één man en één vrouw, en dat seks enkel binnen een huwelijk kan dat bestaat uit één man en één vrouw.

De wet beschermt religieuzen ook tegen vervolging na het uiten van de stelling dat een huwelijk enkel een verbintenis kan zijn tussen één man en één vrouw. De wet staat bovendien ook nog toe dat religieuze pleegouders hun eventuele holebi of transgender kinderen verplichten een therapie te ondergaan die claimt dat ze homoseksualiteit of transseksualiteit kunnen genezen, therapieën die in sommige Amerikaanse staten bij minderjarigen verboden zijn. Ook staat in de wet dat de vermelding van 'man' of 'vrouw' enkel kan gelden voor individuen die als zodanig zijn geboren, waarmee de wet zegt dat een transgender man geen man is en een transgender vrouw geen vrouw.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Mississippi komt met uitgebreide anti homo wet

Redaktie, in Historie & Politiek op 12 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media