Back to Top
Zaterdag 07 Dec
86387 users - nu online: 1325 people
86387 users - nu online: 1325 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Roddel Nieuws


door Rod del Auntie in Media & entertainment , 31 juli 2017
lengte: 4 minuten


“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... maar het kan dus altijd nog erger moet je maar denken...

Jos Brink en Sandra ReemerSandra Reemer (66) overleden aan borstkanker

Sandra Reemer (het kroepoekje van Jos Brink) is overleden

Reemer werd in 1972 bij het grote publiek bekend toen ze met haar zangpartner Andres meedeed aan het Eurovisiesongfestival. Ze behaalden een vierde plaats. Ze zou later nog twee keer Nederland vertegenwoordigen op dit muzikale evenement, in 1976 en 1979.

Later in de jaren tachtig ging ze voor de televisie werken. Samen met Jos Brink presenteerde ze het programma Wedden Dat. Hij noemde haar altijd liefkozend 'kroepoekje' en hij was ook de enige die dat mocht. Met Jos Brink werd Wedden Dat in 2005 nog een keer groots herhaald, een miljoenenpubliek zat weer aan de buis gekluisterd toen beiden hun kunstje nog eens dunnetjes overdeden om donateurs voor het Liliane Fonds te werven. Reemer bleef optreden tijdens grote gala's zoals voor het Amsterdam Diner, Gay Pride en Manhattan aan de Maas en verder allerlei initiatieven.

Begin 2017 werd borstkanker bij Reemer geconstateerd. Op 6 juni 2017 overleed zij op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen hiervan in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.Anneke Grönloh treedt op met zuurstoffles...maar nu niet meer

Anneke Grönloh kampt met gezondheidsproblemen. De 74-jarige zangeres heeft last van haar longen en is sinds kort zelfs afhankelijk van zuurstof uit een fles.

Dat weerhoudt haar er echter niet van om niet meer op te treden, zegt ze in De Telegraaf.

"Optreden is voor mij ook zuurstof, ik wil zo graag nog een paar jaar mijn liedjes zingen", aldus de Brandend Zand-zangeres. In de afgelopen jaren belandde ze al vijf keer in het ziekenhuis met longproblemen. "Embolieën. Ik heb dat steeds stilgehouden want ik wil niet zielig overkomen, maar een paar jaar geleden had ik dat voor het eerst en in mei van dit jaar nog eens", verklaart ze. "Die laatste keer heeft wel grote gevolgen gekregen. Sindsdien zit ik aan het zuurstof."

Grönloh, die al zestien jaar in Frankrijk woont, moest in het begin erg wennen aan haar nieuwe situatie. Ze was er zelfs een beetje bang voor. "Ook als je gaat slapen moet je dus dat maskertje in en dat moet blijven werken. Voor het geval de stroom mocht uitvallen is er zelfs een noodaggregaat want die zuurstofstroom, daar ben ik helemaal van afhankelijk."

Maar helaas het gaat niet langer...Kortademige Anneke Grönloh (74) stopt met zingen

Na een loopbaan van bijna zestig jaar stopt Anneke Grönloh met optreden. De zangeres werd onlangs 75 jaar en vindt dat een mooi moment om bekend te maken dat ze een einde aan haar carrière maakt.

Anneke won in 1959 haar eerste platencontract in Cabaret der onbekenden, een destijds bekende talentenjacht. De eerste jaren was ze vooral populair in Azië, maar in 1962 scoorde ze in Nederland grote hits met Brandend Zand en Paradiso, dat zestien weken op nummer één stond. Het record werd pas onlangs verbroken, door Ed Sheerans Shape Of You. Wereldwijd verkocht de zangeres dertig miljoen platen.

De verslechterde gezondheid van de zangeres is de reden voor haar besluit, vertelt Anneke. Ze draagt na een longembolie tegenwoordig vrijwel continu een zuurstofmasker. Daardoor is optreden niet meer verantwoord volgens de zangeres, omdat ze naar adem moet happen.

Anneke trad ook op bij de opening van het Homomonument in Amsterdam.
 
Acteur Jim Parsons en vriend na 14 jaar gehuwd

Acteur Jim Parsons, 44, beter bekent als Sheldon Cooper in de populaire Amerikaanse komische televisieserie The Big Bang Theory, is in het huwelijk getreden met zijn vriend.

Parson en zijn vriend Todd Spiewak, die 14 jaar samen zijn, trouwde afgelopen in de Rainbow Room van New York City. De acteur zei eerder over zijn vriend dat die het beste is wat hem ooit is overkomen. In 2012 kwam Parsons uit de kast, een jaar later sprak hij voor het eerst over zijn vriend en inmiddels en nu dus echtgenoot. In 2015 kreeg Parsons een ster op de beroemde Walk of Fame. Sinds enkele jaren staat Parsons bovenaan in het lijstje van best verdiende openlijke homo beroemdheden in een televisieserie. Voor zijn rol in de Big Bang Theory ontvangt hij per aflevering ruim 1 miljoen dollar.
Aids drama wint Queer Palm prijs


De Franse film: '120 battements par minute' (120 Beats Per Minute) van regisseur Robin Campillo heeft in Cannes de Queer Palm prijs gewonnen. De film won ook nog de Grand Prix Jury, de tweede prijs na de Gouden Palm, en de Francois Chalais Prize. De Queer Palm award wordt elk jaar uitgereikt aan de film die het thema homoseksualiteit het beste aankaart.

De film '120 Beats Per Minute', met Adèle Haenel, Yves Heck en Nahuel Pérez Biscayart is een drama over activisme en Aids, en speelt zich af in Parijs aan het begin van de jaren 90. Een groep jonge activisten wil koste wat het kost een remedie vinden tegen een tot dan toe onbekende dodelijke ziekte. Hun doelwit: de farmaceutische labs die mogelijke remedies bewust tegenhouden. Indien ze hun eigen levens én die van toekomstige generaties willen redden, zullen ze hun acties moeten opschroeven.

Daarnaast is er ook nog het verhaal van Nathan en Sean, waarbij net als de romantiek tussen hen begint te bloeien Sean te horen krijgt dat hij besmet is met het HIV virus.
 

GERELATEERDMEER VAN ROD DEL AUNTIEMEEST GELEZEN VAN ROD DEL AUNTIEfeb 2016       


sep 2016        lengte: 5 min.
Roddel Nieuws

Rod del Auntie, in Media & entertainment op 05 augustus 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MEDIA & ENTERTAINMENTIN NUMMER 311

In het nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media