Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 858 people
86447 users - nu online: 858 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Senior Pride 2017, een dag om in te lijsten


door Oebele Kooistra in Evenementen & Agenda , 29 juli 2017

This article is also available in English


Het thema van Pride Amsterdam dit jaar is: This is my Pride. Maar wat betekent dat? En is dat voor iedereen weer anders? Senior Pride ging op onderzoek uit en vroeg aan de verschillende letters in HLBTIQ wat voor hen Pride is.

Gaandeweg liep Senior Pride echter tegen een veel grotere diversiteit aan in onze community en werd besloten een geheel eigen alfabet van HLBTIQ te brengen. Want wat vinden de chemboys van Pride? En de millennials? Beleven roze senioren Pride hetzelfde als de jongere generaties? Hoe ervaren heteroseksuele bezoekers, buurtbewoners en nieuwe Nederlanders de Pride? 

Het publiek krijgt de antwoorden te weten tijdens het intieme grachtenconcert van Senior Pride waarbij verschillende artiesten hun Pride in een lied zullen vertolken.

Philippe ElanOp donderdagavond 3 augustus vindt op de gracht bij Paleis van de Weemoed in Amsterdam de elfde editie plaats van het Senior Pride Concert, een festival voor roze senioren en belangstellenden. De avond zal worden geopend met het Bienvenue Festival en Dj Ronnie Retro sluit de avond met dansklassiekers.

In het voorprogramma treedt een keur aan artiesten op: Merel Moistra, Alice Wessels en Ruth Dorka, dichter Ditmar Bakker, Philippe Elan, Drag Queen Dora Royale en Coby van Dam. Ook de eigenzinnige twintiger Ferry de Ruiter - vooral bekend om zijn optredens in The Voice of Holland, waar hij hoge ogen schopte en tevens als allereerste drag queen in de competitie wereldwijd mocht verschijnen - treedt op.

Dora RoyaleRaoulala en zijn Dumas Dancers zullen met speciaal gemaakte choreografieën het geheel omlijsten en geven de avond de sfeer van Cabaret. Gastheer Mario Magic presenteert het programma.

Overal zullen lijsten met spiegels hangen waarop het publiek zelf kan opschrijven wat Pride voor hen betekent en deze lijsten zullen later op de website van Senior Pride worden tentoongesteld.


Sven Ratzke, een diva ten voeten uit

Svent Ratzke, foto (c) Erwin OlafNa de pauze zal meidengroep BB Bootleg het publiek opwarmen voor de hoofdact van de avond, Sven Ratzke. Deze Nederlands-Duitse theatersensatie is een veelzijdige persoonlijkheid. Hij is een showvedette, extravagante entertainer, homme fatal, sympathieke diva en fantastische zanger. Deze wereldster heeft een flinke dosis zelfspot en voelt zich zowel thuis in de grote concertzalen van New York tot Sydney en van Berlijn tot Londen, maar ook in een tent op een festival of op een intieme locatie, dichtbij zijn publiek.

Ratzke opent zijn prachtige catalogus van muziek die hij in de loop van de tijd heeft verzameld. Parels van Bowie, Brecht en Brel passeren de revue, maar ook speciaal voor hem geschreven nummers door grootheden als Rufus Wainwright en Fay Lovsky. Ratzke brengt iedereen in vervoering met zijn eigenzinnige stijl van hilarische verhalen, weergaloze muziek en interactie met het publiek. En zoals altijd gehuld in prachtige couture en begeleid door de virtuoze Christian Pabst aan de vleugel.

 Het Senior Pride Concert is gratis toegankelijk en vindt plaats op donderdag 3 augustus van 18.00 tot 23.00 uur bij theater-restaurant Paleis van de Weemoed, Oudezijds Voorburgwal 15, Amsterdam. Voor meer informatie: www.seniorpride.amsterdam en www.sven-ratzke.com.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN OEBELE KOOISTRAMEEST GELEZEN VAN OEBELE KOOISTRA

Senior Pride 2017, een dag om in te lijsten

Oebele Kooistra, in Evenementen & Agenda op 01 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media