Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 840 people
86447 users - nu online: 840 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Hotel Orfeo vernieuwd: beneden schransen en boven slapen


door Gerard Norg in Reizen en weekendtrips , 28 oktober 2003

This article is also available in English


Een echte Berlijner zul je nooit treffen op een terras op de Ku-damm. De Parijzenaar pur sang luncht zelden op de Champs Elysees. Dat zijn toeristische trekpleisters. Een rasechte Mokumer mijdt derhalve de straatjes rond het Leidseplein. Daar ga je niet eten. Maar regels zijn er om van af te wijken! Dus ging ik op één van de vele zwoele avonden in augustus naar de Leidsekruisstraat, om precies te zijn naar nummer 14.

Sedert 1969 kun je hier slapen in Hotel Orfeo. Men is bezig alle twintig kamers aan te passen aan de huidige eisen van de (inter)nationale toerist. Sinds kort kun je hier óók uitgebreid tafelen tijdens de lunch-uren (vanaf 12.00 uur) en 's avonds tot ongeveer 22.30 uur. Ooit begonnen als petit restaurant voor de hotelgast, nodigen de smaakvol gedekte tafels nu iedereen uit. Men kan zowel buiten als binnen verpozen.

Zodra we zitten, vraagt een smakelijke ober of we iets willen drinken. Aangezien we onze afspraak zijn begonnen in een kroeg, blijven we aan het bier. Cocktails, aperatieven en wijnen zijn echter in ruime mate voorradig. De Engelstalige menukaart opent met soepen, salade's en enkele vis- en vleesvoorgerechten.

Wij kiezen voor een romige dagsoep met Thaise invloeden (E 3,50) en een simpele antipasti (E 5,00), bestaande uit ansjovis, feta, komkommer en tomaat.
De hoofdgerechten bestaan uit gegrild vlees (E 8,95 - E 18,00), diverse soorten pasta (E 6,95 - E 9,00) en gevarieerde visschotels (E 12,50 - E 18,00).
Mijn tafelgenoot geniet zichtbaar van de Grilled NY strip steak - Entrecote en zelf besprenkel ik de Salmon Steak met een goed glas Pinot Grigio.

Hoewel vlees en vis prima smaken, ontbreekt mijns inziens een verrassend raffinement. Richt men zich op de gehaaste hotelgast: ruim voldoende.Hotelgasten krijgen 12,5% korting op de maaltijden. Probeert men de toevallige passant te bereiken: dezelfde dikke voldoende. Van 17.00-19.00 uur is het Happy Hour en kost een biertje slechts één euro. Maar een verwende gay-culi krijgt (te) weinig tongstrelende prikkels. Misschien moet de kok méér lef tonen & z'n fantasie volgen. Dat zal waarschijnlijk bestaande bezoekers afstoten, maar zeker een nieuwe categorie aantrekken. Deze Amsterdamse versie van de Atheense Plaka kent al genoeg middle-of-the-road (=val-je-geen-buil) restaurants_
We sluiten af met een cappuccino en een espresso. Ik droom verder over Hotel Orfeo.

Zou er over zeventig jaar een biografie over verschijnen als over het Chelsea in New York? Wie hebben hier sinds 1969 eigenlijk geslapen en/of de liefde bedreven? Wie zullen er de komende jaren eten, flirten en uiteindelijk in een bed belanden?
Na twee en half uur stappen wij voldaan op en verruilen de vriendelijke, vreedzame omgeving voor weer een rokerige, rumoerige kroeg. Of de toetjes daar oké waren, houden we voor onszelf. Er zijn tenslotte grenzen.

Hotel / Restaurant Orfeo
Leidsekruisstraat 14
1017 RH Amsterdam
www.hotelorfeo.com
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN GERARD NORGMEEST GELEZEN VAN GERARD NORG

Hotel Orfeo vernieuwd: beneden schransen en boven slapen

Gerard Norg, in Reizen en weekendtrips op 03 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN REIZEN EN WEEKENDTRIPSIN NUMMER 146


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media