Back to Top
Woensdag 21 Feb
86075 users - nu online: 1341 people
86075 users - nu online: 1341 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Cabaret La Gaité in Theater Tuschinski


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 27 juli 2017

This article is also available in English


Mensen met een nostalgische inslag kunnen op 29 juli hun hart ophalen tijdens een speciale hommage aan Abraham Tuschinski’s beroemde Soirée Dansant & Chantant, in een geliefd en weelderig gedecoreerd zaaltje op de eerste verdieping van zijn Filmpaleis.

Het is een flamboyant eerbetoon aan de vele variété-artiesten en -muzikanten uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Het programma bestaat onder andere uit nummers uit het repertoire van Louis Davids, Fien de la Mar, Jean-Louis Pisuisse, Margie Morris, Stella Fontaine, The Ramblers, Jack Smith, Tholen en van Lier, de Rudolf Nelson Revue, Josephine Baker, Maurice Chevalier, Edith Piaf en Zarah Leander.

De première van de variété-voorstelling Cabaret La Gaîté in de Viproom van Tuschinski valt samen met de eerste dag van de Pride Amsterdam 2017. Het is dan precies tweeënzeventig jaar geleden dat Theater Tuschinski in 1945 feestelijk is heropend en de naam Tivoli van de gevel verdween.

In het licht van deze geschiedenis presenteert Blond & Blauw Producties wederom een speciale hommage-avond waarbij een scala aan artiesten uit onder andere de HLBTQ-gemeenschap in de voetsporen zullen treden van performers in het voormalige variété-theater. Onder aanvoering van zangeres en performer La Sirène zullen zij het publiek meenemen op een muzikale tijdreis die is geïnspireerd op de periode van het voormalige en legendarische Cabaret La Gaîté in de jaren twintig en dertig.

Naast La Sirène zijn deze avond onder anderen Gerrie van der Klei, Dick Rienstra, Marlene ExtraLarge, Ludique! en Victoria False voor het variété verantwoordelijk, terwijl Eva Novakova, Paul van der Maat en Fay Loren een Soirée Dansant verzorgen. Als conferenciers treden Eric Lensink en Robert Kloppenburg op. De entr’acts worden verzorgd door Luna Lunettes en Ted McKoy. De muzikale leiding is in handen van maestro’s Jan Robijns en Paul Tijink en de avond wordt gepresenteerd door spreekstalmeester Michael Helmerhorst, die terzijde wordt gestaan door connaisseur Henk van Gelder. Cabaret La Gaîté, zaterdag 29 juli 2017,
Art Deco Theater Tuschinski (Viproom),
Reguliersbreestraat 26-28, Showtime: 21.00-23.30 uur.
Toegang: € 35, meer info op www.blondenblauw.nl


foto Martin Pluimers
  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 319, maart 2018


Meer uit Evenementen & Agenda
Meer uit nummer 312
Meer van Redaktie

Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit


Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media