Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 865 people
86447 users - nu online: 865 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Zogezegd


door De Ket in Columns & Opinie , 22 juli 2017

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, In dit zomerreces maken we weer plaats voor een media-terugblik, op de eerste zes maanden van 2017, met al dan niet homofobe uitspraken van bekende en minder bekende Belgen over homoseksualiteit, homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, opgetekend in de Vlaamse media.

Martijn Van Cauwenberg“Dat was bij ons een nieuwigheid, zo’n sjorrende homo.”
(Martijn Van Cauwenberg op www.deredactie.be, over zijn coming-out als leider bij de scouts.)

“Homo zijn gaat gepaard met een eenzaamheid die hetero’s nooit zullen begrijpen.”
(Columnist Fernand Van Damme, over de miniserie When We Rise, op www.demorgen.be.)

Kobe Ilsen“Ik ben niet homo. Stel dat ik echt op mannen zou vallen, dan was ik al lang uit de kast gekomen, hoor. Waarom zou ik verstoppertje spelen?”
(VRT-presentator Kobe Ilse voelde zich verplicht om het nog eens uitdrukkelijk te zeggen, in Dag Allemaal.)

“Als ik hen antwoordde dat ik gewoon mijn job wilde doen, meer niet, reageerde een van hen met: ‘Doe dat maar ergens anders, vuile homo. We willen jouw soort hier niet’.”
(Getuigenis van de drieëntwintig-jarige Stef in het weekblad Flair, over pesten van homoseksuelen op het werk.)


Gilles van bouwel“Onlangs stuurde iemand mij op Facebook een privébericht: ene die denkt dat hij alles is, hang u op vuile homo. Op zo’n moment denk je wel even What the fuck.”
(Getuigenis van Gilles Van Bouwel, alias “De Mol,” in het radioprogramma Alloo Op Zondag.)

“Discriminatie op grond van seksuele oriëntatie komt nog steeds te vaak voor in onze landen, soms zelfs in extreme vorm, zoals de zorgwekkende indicaties van geweld en discriminatie tegen homoseksuelen in Tsjetsjenië ons in herinnering brachten.”
(Belgisch minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, op een bijeenkomst van de Raad van Europa op Cyprus, in De Standaard.)

“In onze godsdienst kan dat niet. In elk geloof wordt dat gedrag niet geaccepteerd. Dit heeft niets met godsdienst te maken. Het is een gevaar voor de gezondheid, leidt tot ziekten en geeft geen kansen voor de volgende generatie. (Getuigenis van de zus van de drieëntwintig-jarige Abdullah Essah, die terecht staat voor de moord op zijn vriend Erik Janssen, in Het Laatste Nieuws.)

“Homo’s zijn een veel zichtbaardere groep in de journaals dan lesbiennes en transgenders.”
(Onderzoekster Cecil Meeusen, over haar studie naar de berichtgeving over holebi’s en homoseksualiteit in de tv-journaals van 19.00 uur in Vlaanderen, in De Standaard.)

“Door mensen met dieren te vergelijken, ga je voorbij aan het feit dat de menselijke homoseksualiteit aspecten heeft die bij dieren ontbreken. Voor veel homoseksuele mensen is hun geaardheid een fundamenteel onderdeel van hun persoonlijkheid.  Je bent niet ofwel hetero ofwel homo. Wetenschappers spreken liever van een seksueel continuüm, waarbij sommige mensen zich eerder in het midden van de schaal bevinden dan aan een van de uiteinden.” (Wetenschapsfilosoof Pieter Adriaens, over zijn boek Born this way: Een filosofische blik op wetenschap en homoseksualiteit, op www.knack.be.)

Tom van grieken“Wat zijn homo’s met het huwelijk als ze buiten worden lastiggevallen? En je moet niet voor alle homorechten zijn voor je aan de kaak mag stellen dat er een probleem is.”
(Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, op de vragen van een journalist waarom heel wat homo’s voor een extreemrechtse partij stemmen, vooral door de islamisering, in De Morgen.)

“Ze zouden liever zelfmoord plegen dan mij te aanvaarden.”
(Getuigenis van de eenentwintig-jarige studente Nadia Sha, lesbisch en reeds achttien jaar in België. Haar Afghaanse vader en Russische moeder aanvaarden haar homoseksualiteit niet.)

“Altijd gedacht dat ik zou moeten stoppen na de outing.”
(Provinciaal voetballer Deni Sampermans, over zijn outing als homoseksuele voetballer, in Het Belang van Limburg.)

“En overschatten we onze eigen tolerantie soms niet? Ik woon op het platteland en kan u verzekeren dat homoseksualiteit of de gelijkheid tussen mannen en vrouwen ook bij mijn buren lang niet evident is.”
(Prof. Corinne Torrekens, islamsociologe verbonden aan de Université Libre de Bruxelles, in de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart 2017.)Je toegenegen,

De Ket
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Zogezegd

De Ket, in Columns & Opinie op 25 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media