Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 916 people
86447 users - nu online: 916 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
COC roept Jehova’s Getuigen op LHBTI-vijandig filmpje te verwijderen


door Redaktie in Algemeen , 15 juli 2017

This article is also available in English


COC Nederland roept de Jehova’s Getuigen in een brief op een LHBTI-vijandig filmpje van de website te verwijderen en dringt aan op een gesprek.

In deel 2 van de videoserie Denk aan de Vrouw van Lot zegt de vader uit een Jehova’s Getuigen gezin afkeurend over een collega van zijn dochter die twee lesbische moeders heeft: “Hier gaat Anna dus mee om.” Ook in andere scènes in het filmpje wordt afkeurend over homoseksualiteit gesproken.

Het COC vraagt de Jehova’s Getuigen ook om een ‘werkblad’ voor kinderen van hun site te verwijderen. Daarin wordt homoseksualiteit vergeleken met een ‘neiging tot woede’.

Volgens het COC belemmeren het filmpje en het werkblad een veilig klimaat voor LHBTI’s binnen de gemeenschap van Jehova’s Getuigen. Het COC werd benaderd door verschillende christelijke LHBTI’s die zich door het filmpje gekwetst voelen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat op de site van de Jehova’s Getuigen een LHBTI-vijandig filmpje staat. Vorig jaar was dit ook al het geval, het ging toen om een filmpje specifiek gericht op kinderen. Ook toen vroeg het COC (samen met het LKP – de koepelorganisatie van christelijke LHBTI’s) om het filmpje te verwijderen en werd aangedrongen op een gesprek. Dat werd beide door de Jehova’s Getuigen geweigerd.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

COC roept Jehova’s Getuigen op LHBTI-vijandig filmpje te verwijderen

Redaktie, in Algemeen op 18 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media