Back to Top
Woensdag 22 Jan
86407 users - nu online: 1283 people
86407 users - nu online: 1283 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Pink Point Chit Chat


door Richard Keldoulis in Evenementen & Agenda , 25 oktober 2003

This article is also available in English


Op weg naar de zevende editie van de jaarlijkse Hartjesdag op de Zeedijk maakte deze groep trava's, onder leiding van Ms Jennifer Hopelezz, een tussenstop bij Pink Point en op het Homo-monument.

"Hartjesdag is een Amsterdams festival dat nog uit de Middeleeuwen stamt. Hoewel de herkomst nog steeds onduidelijk is, ging het waarschijnlijk om de dag waarop de plaatselijke inwoners het voorrecht hadden in de bossen rond Haarlem op herten te jagen, wat ze later vierden door hun vangst op een braadspit in de straten van Amsterdam klaar te maken.

Bier slempen en travestie vormden de twee andere belangrijke ingredienten van dit wilde en hilarisch-losbandige festival, dat door de hele stad werd gehouden, maar in het bijzonder in de Jordaan en de Dapperbuurt en daarna op de Zeedijk.

In 1943 maakten de bezettende nazi's een eind aan het feest. In 1997 bliezen de bedrijven op en om de Zeedijk onder leiding van Dusty van de Queen's Head het feest tijdens het derde weekend van augustus nieuw leven in. Het is sindsdien uitgegroeid tot de trava-gebeurtenis van het jaar.

We wipten langs Pink Point om nog een aantal allerlaatste accessoires aan te schaffen en konden geen weerstand bieden aan een snel dansje op het Homomonument - ja, het nieuwe graniet is een grote verbetering en het is zeker naaldhakproef. Dit zou Dusty's laatste jaar op de Zeedijk zijn, dus besloten we ons in een jurk te hijsen en haar afscheid werkelijk in stijl te vieren."

GERELATEERDMEER VAN RICHARD KELDOULISMEEST GELEZEN VAN RICHARD KELDOULIS

Pink Point Chit Chat

Richard Keldoulis, in Evenementen & Agenda op 31 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN EVENEMENTEN & AGENDAIN NUMMER 146


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media