Back to Top
Donderdag 23 Nov
86023 users - nu online: 1272 people
86023 users - nu online: 1272 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Amsterdam Streethearts


door Redaktie in Films & boeken , 05 juli 2017


Medio juli verschijnt bij uitgeverij Bas Lubberhuizen een geweldig fotoboek van de Amerikaanse fotografe Shirley Agudo, getiteld Amsterdam Streethearts. In de maand augustus gaat er een vloedgolf aan kleuren door Amsterdam: HLBT’ers uit de gehele wereld strijken in de stad neer voor, natuurlijk, de Gay Pride, maar ook de Drag Olympics.

De regenboogvlag gaat uit en tijdens de botenparade is iedereen “pretty in pink.” En de feestmaand is pas voorbij nadat extravagant uitgedoste drag queens over de Zeedijk hebben geparadeerd tijdens het eeuwenoude volksfeest Hartjesdag.

Fotografe Shirley Agudo raakte gefascineerd door deze uitbundige en vrijgevochten manifestaties. Ze fotografeerde acht jaar lang de deelnemers en toeschouwers van de festiviteiten en toont in Amsterdam Streethearts hun vele flamboyante uitdossingen en de blikken die erop zijn gericht. Backstage mocht zij ook van dichtbij het proces van de transformatie volgen en dat zal hier voor het eerst in boekvorm te zien zijn.

Shirley Agudo is een Amerikaanse, in Nederland woonachtige schrijfster en fotografe. Eerder publiceerde ze The Dutch & Their Bikes; Bicycle Mania Holland; Fodor’s Holland en, in samenwerking met S. Gazaleh-Weevers, Here’s Holland.

Op 13 juli wordt in de expositieruimte op het IHLIA-plein in de Centrale OBA, Oosterdokskade 143, derde verdieping,
1011 DL Amsterdam, een expositie met foto’s uit het boek geopend. Deze tentoonstelling is dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur te bezichtigen en duurt tot en met 6 augustus. De toegang is gratis.

De officiële presentatie van Amsterdam Streethearts vindt op 19 juli vanaf 19.30 uur
plaats bij Café The Queen’s Head, Zeedijk 20, 1012 AZ Amsterdam.

Shirley Agudo’s Amsterdam Streethearts is een geheel in kleur uitgegeven, gebonden boek met teksten in het Nederlands en Engels. Het telt 240 pagina’s en kost 29,99 euro.  
  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 315, 2017


Meer uit Films & boeken
Meer uit nummer 311
Meer van Redaktie

Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2017 Gay News ®, GIP/ St. G Media