Back to Top
Donderdag 20 Feb
86414 users - nu online: 959 people
86414 users - nu online: 959 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Genderqueer in Amsterdam


door Redaktie in Scene , 03 juli 2017

This article is also available in English


We zien het steeds vaker in de media voorbij komen, termen als “transgender” en “gender-identiteit” genieten steeds meer bekendheid, terwijl “genderqueer” en “genderfluid” nog relatief nieuwe begrippen zijn. Het moge duidelijk zijn dat de traditionele man en vrouw rolmodellen langzaam aan het verschuiven zijn en vooral de jongere generaties steeds meer een weg zoeken in een minder conventionele expressie van de eigen identiteit.

Foto (c) Remon van den Kommer PhotographyOndanks dat er aardig wat ontmoetingsplekken en activiteiten in de stad bestaan voor transgenders, lijkt er toch iets te missen als het gaat om initiatieven voor de gender-diverse doelgroep.

Daarom kwam John Sade van de Getto op het idee hier iets mee te doen. Vanaf juli start de Getto een maandelijkse activiteit op de tweede donderdag: De Kiki, een avond waarop iedereen welkom is, specifiek transgenders, genderqueers en alle andere gender-diverse mensen.

Het streven is een ontmoetingsplek te zijn, waar ook ruimte is voor performance, kunst en cultuur, maar vooral een gezellige avond.
 
Het streven is een platform te creëren dat voorziet in een ruim aanbod aan activiteiten, daarom promoot Getto deze activiteit samen met Club Church, die al geruime tijd elke donderdag Blue organiseert, en The Web, die afgelopen maand op de derde donderdag van de maand is gestart met: Kiss of the Spiderwoman. Ze doen dit via een Queer genderagenda op facebook. Ook andere organisaties zoals Pink Terrorist hebben zich ondertussen aangesloten bij het platform om Amsterdam te voorzien van een eigentijds aanbod voor een gender-divers publiek.

Facebook: www.facebook.nl/genderqueeramsterdam
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Genderqueer in Amsterdam

Redaktie, in Scene op 06 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media