Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 847 people
86447 users - nu online: 847 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Het groene hondje en de oude vos


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 29 juni 2017


Ze zijn er al weer maaaanden mee bezig. Onder leiding van schooljuffrouw Schippers mochten de heren van VVD-CDA-D66 en GroenLinks aan elkaar snuffelen. Weken lang snuffelde ze elkaar dat het een lieve lust was, maar de een na de ander vond dat er tenminste een bij was die niet rook zoals ze dat wenste.

Ook het verzoek van juffrouw Schippers eens een andere shampoo of zeep te gebruiken leverde niet het gewenste resultaat op, het groene hondje zij nee en zocht zijn hok weer op. Dit tot groot verdriet van de overgebleven drie die jammerde dat het groene hondje “over zijn eigen schaduw” heen moest stappen. Gemakshalve maar even vergetend dat de overige drie ook niet over hun schaduw heen wenste te stappen.

Dit alles tot groot verdriet van juffrouw Schippers die toen maar fluks een ander hondje uit haar doos toverde in de vorm van de christen unie. U weet wel die partij die wil dat om wat voor reden dan ook aan het eind van Uw leven bent U de laatste paar maanden of weken van Uw leven nog even moet verrekken van de pijn zonder dat U zelf mag beslissen dat het genoeg is geweest. Nee U zal lijden omdat de christen broeders dat zo willen.

Dat was tegen het zere been van D66 die weigerde water bij de wijn te doen en zei nee. Juffrouw Schippers wist het ook niet meer, de Koning raadplegen? Nou nee dat hadden ze net afgeschaft, dus dan maar een briefje naar de tweede kamer dat ze het ook niet meer wist en de “onder Koning” in de persoon van Tjeenk Willink aanraden.

Na een dag leuteren in de tweede kamer ging deze akkoord en opa Willink begon weer vrolijk opnieuw, blijkbaar in de veronderstelling dat een Nee geen Nee is en dat het misschien ook wel een Ja kan betekenen. U ziet een oude vos in de politiek. Het gesnuffel begon weer van voren af aan met de zelfde mensen dezelfde geur en weer zei het groene hondje Nee. Iets wat hij al eerder had gezegd maar in de politiek kan blijkbaar Nee ook Ja betekenen en andersom.

Hoe het ook zei uit eindelijk zal er wel een regering komen. Hopelijk laat D66 zich niet ompraten door de Christen broeders want het zou een schande zijn dat zo'n kleine splinter partij het zelfbestemmingsrecht van ongeneselijke zieken zou afschaffen. De dames en heren gaan natuurlijk binnenkort met vakantie (landsbelang voorop natuurlijk)en we zien elkaar wel weer in september als de NIET gekozen regering, ja wat eigenlijk zal wel uitdraaien op een hoop bla bla bla we zien wel.

Intussen naderen de verschillende grote Gay Parades weer. Afgelopen maanden hebben we gezien (ook in ons land) dat het laagje tolerantie tegenover de gay gemeenschap soms heel erg dun is. We kunnen laten zien dat we met velen zijn, we kunnen laten zien dat we niet bang zijn en niet wegkruipen. Eendracht maakt hier macht waar de haters niet omheen kunnen. Laat je zien, wees trots op je zelf. Ik wens iedereen waar dan ook een Happy Gay-Pride.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJERdec 2019        lengte: 4 min.


jul 2018       
Het groene hondje en de oude vos

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 02 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media