Back to Top
Woensdag 28 juni
85917 users - nu online: 1522 people
Gay News : Editie : 310 : Amsterdam doet onderzoek naar dak- en thuisloze LHBTI-jongeren

Printervriendelijke Pagina  

Amsterdam doet onderzoek naar dak- en thuisloze LHBTI-jongeren

door Redaktie in Algemeen , 18 juni 2017


In opdracht van de gemeente Amsterdam en het Amsterdamse Bestuurlijk Overleg Zwerfjongeren gaat Movisie de problematiek van Nederlandse LHBTI-jongeren die dak- en thuisloos zijn onderzoeken. Uniek aan dit onderzoek is dat een deel van de onderzoekers voorheen zelf dak- en thuisloos was.

Uit onderzoek blijkt dat LHBTI-jongeren vaker kampen met middelengebruik en psychische problemen. Bekend is dat dergelijke problemen bijdragen aan het dak- en thuisloosheid. Steun van hun eigen sociale netwerken (familie, vrienden) kan helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Maar voor dak- en thuisloze LHBTI-jongeren is dat sociale netwerk meestal beperkt in omvang. Doel van het onderzoek is te onderzoeken wat ervoor nodig is om LHBTI-jongeren goed te ondersteunen en te voorkomen dat zij dak- en thuisloos worden.

Voormalig dak- en thuisloze onderzoekers worden als medeonderzoeker ingezet omdat zij goed kunnen aansluiten op de belevingswereld van dak- en thuisloze LHBTI-jongeren. Dit verbetert de kwaliteit van het onderzoek. De jonge onderzoekers doen zo werkervaring op en krijgen een certificaat voor de opleiding tot interviewer.

Simone Kukenheim“Dakloos zijn wens je niemand toe”, zegt Simone Kukenheim, de Amsterdamse wethouder Jeugd. “Met dit onderzoek hopen we antwoorden te krijgen op de vraag hoe LHBTI-jongeren het beste ondersteund kunnen worden door jeugdhulpprofessionals zodat zij hun leven op de rit krijgen.”

Onderzoeksvragen zijn onder meer: is LHBTI –problematiek te weinig in beeld bij professionals, hebben dak- en thuisloze jongeren specifieke ervaringen, problemen en behoeften die gerelateerd zijn aan hun LHBTI-zijn? Is specifieke ondersteuning voor deze doelgroep wenselijk en zo ja hoe moet deze ondersteuning er uit zien?

De resultaten van het onderzoek zijn gereed voor de zomer 2018 en worden vertaald in het jeugdbeleid en in de agenda LHBTI (Roze Agenda) van de gemeente Amsterdam.
 
 
gerelateerd
CDA voor Grondwettelijk verbod LHBTI-discriminatie

Henny Huisman geeft het startschot voor Alkmaar Pride 2017

Zeven openlijke LHBT's gekozen in nieuwe Tweede Kamer


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Amsterdam doet onderzoek naar dak- en thuisloze LHBTI-jongeren

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.198.201.250Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 311, 2017


Bolke Open Air
20 juli, Oude Markt, EnschedeMeer uit Algemeen
Meer uit nummer 310
Meer van Redaktie

Cuts and curls


Male Hairstyling by appointment

meer info |visit


t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren