Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1028 people
86447 users - nu online: 1028 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Selectief Medelijden


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 03 juni 2017


Vorige maand vroeg ik mij af waarom het ene bericht veel meer aandacht kreeg dan het andere. Ik kreeg daarop veel reacties.

"Een homostel ernstig mishandeld in het centrum van Arnhem. Een van de slachtoffers is bij die mishandeling vier tanden kwijtgeraakt. Volgens de eerste berichten ging het om een groep jongens van Marokkaanse afkomst, rond de 14 en 16 jaar oud. Bij de mishandeling zouden de jongens een betonschaar hebben gebruikt."

“De Poolse man die begin maart is in het Amsterdamse Oosterpark werd neergestoken en diezelfde nacht aan zijn verwondingen overleed, is vorige week in besloten kring gecremeerd. De politie tast nog altijd in het duister wie er verantwoordelijk is voor zijn dood en waarom hij werd vermoord.”

Deze berichten genereerde een ongelooflijke media aandacht. De man om wie het gaat was wel homo en werd vermoord al zal de politie het waarschijnlijk anders noemen. De media aandacht was in vergelijking met die in Arnhem bijzonder weinig en nu is het doodstil en zijn we het allang weer vergeten.

Ik vroeg mij toen af waarom het stel in Arnhem zelfs de politiek (een beetje) wakker schudde, en die van de moord in het Oosterpark weinig of niets.

Ik kreeg daarop veel reacties die varieerde van “weet het ook niet” wat natuurlijk ook geen zoden aan de dijk zette, maar de overige wezen mij erop dat dat heel begrijpelijk was. Het ging er namelijk om dat het Arnhemse stel voldeed aan het haast perfecte rolmodel. Keurig getrouwd liepen hand in hand terug naar huis en werden zomaar in elkaar geslagen. De andere man kwam uit Rotterdam en was terecht gekomen op een homo-ontmoetingsplaats in het Amsterdamse Oosterpark. Nou ja daar kun je natuurlijk niet mee thuis komen, want daar zocht hij misschien wel seks en dat is vies bah bah...

Dat duizenden per dag dergelijke plekken bezoeken of van hoeren gebruik maken zien we maar even over het hoofd en storten we ons gezamenlijk in het ach en wee geklaag met Pechtold voorop stevig hand in hand. En toen was het weer over...

Op zaterdag 20 mei was het weer “de Walk of Love door de Utrechtse binnenstad.”  Na ophef enkele weken geleden over een reportage van het BNN-programma Spuiten & Slikken riepen zij iedereen op hand in hand mee te lopen.

Dat Utrecht niet zo tolerant is als wellicht gehoopt bleek toen  door een reportage van BNN-presentator Jurre voor het televisieprogramma Spuiten & Slikken door de Utrechtse binnenstad. Hij liep telkens een paar minuten hand in hand met verschillende jongens en dat ging niet zonder negatieve reacties. "Juist deze reportage zou een motivatie moeten zijn om wel hand in hand te gaan lopen! Te vaak passen LHBTI's zich aan om negatieve reacties te voorkomen, maar ik hoop echt dat we dit kunnen doorbreken.

Al vaker is gebleken dat die zo geprezen tolerantie in Nederland uiterst dun is. Homo zijn is best en voor de meeste een ver van me bed show, maar het moet wel erg ver weg blijven die show. Komt het dichterbij dan slaan bij velen de stoppen nog steeds door, zelfs bij zoiets eenvoudigs als hand in hand lopen.

Ook in 2017 blijkt het laagje tolerantie uiterst dun. Hebben Pechtold trouwens niet gezien...
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Selectief Medelijden

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 06 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media