Back to Top
Dinsdag 07 Apr
86426 users - nu online: 949 people
86426 users - nu online: 949 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Het Galakoor zingt Requiem for Humanity


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 08 mei 2017


Voor zangers behoren de Chichester Psalms tot de meest uitdagende composities van het 20e-eeuwse koorrepertoire. Het Galakoor brengt deze ten gehore op 19 mei 2017, 20u in de Dominicuskerk in de Spuistraat in Amsterdam.

Het stuk is een mengeling van gewijde muziek en West Side Story-achtige ritmes. Bernstein schreef het in opdracht van het Southern Cathedrals Festival toen dat in 1965 in Chichester gehouden zou worden. Hij verwerkte zes psalmen van David in dit stuk. Vandaar de titel Chichester Psalms.

In Lord Thou hast been our refuge combineert Vaughan Williams een lied in prozavorm met een op muziek gezet hymne die af en toe gelijktijdig klinken. Psalm 90 wordt in dit stuk vrijwel integraal gebruikt.

Helen Ostafew’s Requiem for Humanity past enerzijds in de traditie van het requiem, maar het maakt ook gebruik van de tonale spreiding en fricties van de hedendaagse muziek, terwijl het een volledig eigen stuk blijft. Het is geïnspireerd door de overtuiging dat de hele mensheid iets gemeen heeft. Het stuk is opgezet rond de Latijnse mis met tussendoor teksten over leven en dood die ontleend zijn aan diverse religies, visies op de wereld en gedichten.

Het Galakoor Galakoor (Gay and Lesbian Amsterdam) is een roze koor dat zich toelegt op de uitvoering van klassiek repertoire. Het onderscheidt zich door een flinke dosis lef en passie. De muzikale interpretatie van dirigent Yt Nicolai resulteert steeds in een bijzonder concert.

Galakoor is opgericht in 2013 en bestaat uit ervaren koorzangers.


GALAKOOR o.l.v. Yt Nicolai
m.m.v. Hanneke Hommes (sopraan), Karen Engels (alt), Coen Honig (bariton)
Gerrie Meijers, orgel / piano. Tom Rutgers, percussie

19 mei 2017, 20u, Spuistraat 112 Amsterdam
Toegang € 20 aan de zaal,
€ 18 in de voorverkoop via www.galakoor.nl
Studenten en vrienden van Galakoor € 15

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Het Galakoor zingt Requiem for Humanity

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 11 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media