Back to Top
Zondag 19 Jan
86404 users - nu online: 1402 people
86404 users - nu online: 1402 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Roddel Nieuws


door Rod del Auntie in Media & entertainment , 07 april 2017
lengte: 4 minuten


De dagen lengen en de eerste liefhebbers zitten alweer op het (verwarmde) terras te twiteren en te twatteren, de ergste koude ellende lijkt voorbij en we kunnen alweer genieten van de eerste lentebodes... maar niet te vroeg gejuicht...

Britse acteur Gordon Kaye overleden 'Allo allo'

Hij was vooral bekend van zijn vertolking van 'René Artois' in de comedy-serie 'Allo 'Allo! Daarnaast werkte hij voor radio en televisie, was hij te zien in enkele films en speelde hij in het theater.

De spelling van zijn voornaam als Gorden is het gevolg van een typefout bij de Britse vakbond voor acteurs. In 1989 verscheen zijn autobiografie René & Me: A Sort of Autobiography, waarin hij zijn jeugdervaringen als verlegen, homoseksuele jongen met overgewicht beschreef. Kaye speelde in alle 84 afleveringen van de ook in Nederland uitgezonden serie café-eigenaar René Artois. Vanuit zijn bar in Frankrijk werd onder het toeziend oog van de Duitse bezetters het plaatselijk verzet georganiseerd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kaye werd alom geprezen voor zijn "geweldig komische talent". Zijn doorbraak op televisie dankte hij aan Coronation Street. In deze soapserie speelde hij Bernard Butler, de neef van Elsie Tanner. Voordat hij enorme faam verwierf als René, met zijn 'steenkolenfrengels' tegen onder anderen Gestapo-officier Herr Otto Flick en diens maîtresse Helga, was hij onder meer te zien als gast in successeries als Till Death Us Do Part, It Ain't Half Hot Mum, en Are You Being Served?.

Kaye's laatste tv-optreden was een eenmalige return van 'Allo 'Allo in 2007. "Met René Artois heeft hij een plek verdiend in de 'hall of fame' van de komedie", loofde BBC-afdelingshoofd Shane Allen. "Zijn werk leeft voort."Een ander en groot Nederlands artiest die overleed is Adele Bloemendaal
Bloemendaal wordt door velen gezien als een 'vrijgevochten vrouw', die vrijwel alle facetten van het theatervak beheerste, van zware tragedies tot carnavalskrakers. Ze stond bekend om haar schaterlach en nasale stemgeluid. Een diva was ze.

Bloemendaal was schaamteloos en eigenzinnig. Kon zichzelf goed lelijk maken als dat nodig was voor een rol en speelde bijvoorbeeld in een reclame voor chocoladerepen in een tijd dat dat voor artiesten totaal not done was.

De Amsterdamse Adèle Bloemendaal, geboren in 1933 als Adèle Maria Hameetman, debuteert in 1953 bij toneelgroep Puck, maar vertrekt een jaar later met haar man naar Amerika. In 1959 komt ze alleen terug en speelt onder andere bij cabaretgezelschap Lurelei. Nergens houdt ze het overigens echt lang vol. Met het eerste, bijzonder succesvolle theaterprogramma van Gerard Cox en Frans Halsema, 'Met blijdschap geven wij kennis' (1968), stopt ze al na één seizoen. Omdat ze zwanger is, zegt ze. Maar dat blijkt een smoes. Een voorstelling maken vindt ze heerlijk, hem daarna 130 keer spelen niet. Dan gaat het licht gewoonweg uit bij de cabaretière en verdwijnt ze van de aardbodem.

In 1999 kreeg zij haar eerste beroerte en trok zij zich zoetjesaan terug uit het vak om zich te richten op haar kleinkinderen. In 2006 kreeg ze nog de Blijvend Applaus Prijs, daarna verscheen ze nog maar nauwelijks in het openbaar.

De laatste tijd ging het niet heel goed met Bloemendaal. Ze kreeg nog een twee beroertes en woonde in een in een tehuis, de Flesseman, aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Ze werd er, grappig genoeg, de buurvrouw van Drs P, die anderhalf jaar geleden overleed. Van Jacques Klöters hoorde ik dat hij haar daar regelmatig op zocht en haar dan voorlas. Adèle Bloemendaal is 84 jaar oud geworden.Gerard Joling niet blij met gewicht

Het blijft een terugkerend thema in het leven van Gerard Joling: zijn gewicht. En ook nu is hij niet blij met aantal kilo's dat de weegschaal aangeeft.

"Het is heel vervelend. Als je een week goed, intensief sport en ook nog goed eet, dan gaat het de goede kant op. Doe ik dat een of twee dagen niet, dan is het weer helemaal klaar. Ik geef dan niet op, maar ik kan het niet uitstaan. Het motiveert niet!", zo vertelt Gerard aan Shownieuws.

"Ik wil altijd afvallen. Ik ben vaak iets (nou ja) te dik, dus ik moet er continu voor zorgen dat ik slank ben."

Over de rest van zijn uiterlijk heeft de zanger alles behalve te klagen. "Aan de andere kant: ik moet niet zeuren. Ik ben een oude lul aan het worden. Ik moet blij zijn dat ik er nog een beetje aardig uitzie."  

Zo ziet U maar ieder zijn zorgen...Madonna maakt film over homo rechten

Madonna heeft een nieuw filmproject: 'Loved'. Het is een bewerking van de roman 'The Impossible Lives of Greta Wells' van Andrew Sean Greer. Een van de hoofdpersonages is Felix, de homoseksuele tweelingbroer van Greta.

Madonna bewerkte het script en zal de film ook zelf regisseren. Het verhaal draait om Greta maar vooral ook om Felix haar homoseksuele tweeling broer. Over Loved zegt Madonna: "Het verhaal gaat over veel belangrijke zaken waar ik me mijn hele leven al druk om maak, zoals vrouwen, homo en burgerrechten."

Omdat sommige mensen daar kritiek op hadden zei ze verder nog:
"Veel mensen vinden het raar dat ik me daar druk om maak, omdat ik zelf een blanke, succesvolle popster ben. Ik heb me daardoor altijd onderdrukt gevoeld. Ik ben zelf vaak onderdrukt geweest onder andere omdat ik een vrouw ben die weigert een standaard leven te leiden. Ik wilde het boek omzetten in een film, omdat het me raakt op zo veel vlakken, en het om voor mij zeer belangrijke onderwerpen gaat. En juist nu, in deze tijd, meer dan ooit, een heel belangrijk verhaal om te vertellen." Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen zullen gaan vertolken.

GERELATEERDMEER VAN ROD DEL AUNTIEMEEST GELEZEN VAN ROD DEL AUNTIEfeb 2016       


sep 2016        lengte: 5 min.
Roddel Nieuws

Rod del Auntie, in Media & entertainment op 10 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MEDIA & ENTERTAINMENTIN NUMMER 307


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media