Back to Top
Woensdag 01 Apr
86425 users - nu online: 1030 people
86425 users - nu online: 1030 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Zogezegd


door De Ket in Columns & Opinie , 26 januari 2017

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, Nu de obligate nieuwjaarswensen achter de rug zijn, tijd voor de traditionele korte terugblik op het laatste semester van een toch wel bewogen 2016, met enkele markante uitspraken van bekende en minder bekende Belgen in de Vlaamse media.

Jani Kazaltzis“Je t-shirt is meer homo dan mij en mijn vrienden samen.” (Uitspraak van tv-stylegoeroe Jani Kazaltzis in zijn tv-programma Zo Man Zo Vrouw, over het t-shirt dat een heteroman aanhad.)

“Het is mijn ding niet meer.” (Ludo Smits, oprichter van homodiscotheek Red & Blue in Antwerpen, laat zijn zaak na negentien jaar over aan zijn zakenpartner, in Het Nieuwsblad)

“Ik wou hem vorig jaar al vragen in zijn natuurlijke habitat, namelijk op het podium van het Eurovisie Songfestival. Helaas las de organisatie mijn mail veel te laat. Maar omdat Jens ook een echte sprookjeskenner is, bleek de Efteling uiteindelijk nog een veel beter alternatief.” (Robin Vissenaekens, radiohoofd JOE en tv-presentator, vraagt in de Efteling zijn vriend Jens Geerts, tv-presentator OUTtv ten huwelijk, op www.holebi.info)

“Ik wil niet afgeschilderd worden als ‘de homo.’” (Gilles Van Bouwel, alias “De Mol” van het gelijknamige tv-programma van dit jaar, op www.humo.be)

“Homoseksuele mannen zullen in de toekomst bloed mogen geven als ze zich twaalf maanden hebben onthouden van seksuele contacten met andere mannen.” (Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block, over bloeddonatie, in De Morgen)

“We kunnen onmogelijk langer stellen dat er geen andere vormen van liefde mogelijk zijn dan het heteroseksuele huwelijk. Dergelijke liefde vinden we ook bij een man en een vrouw die ongehuwd samenwonen, bij homoparen en lesbische koppels. Deze laatste kunnen eveneens streven naar een exclusieve en duurzame relatie.” (Antwerps bisschop Johan Bonny, over zijn nieuw boek Mag ik?, op www.holebi.info)

“Naar katholieke standaarden veroorzaken de ergerlijke uitspraken en geschriften van Bonny publiek schandaal, ze zijn ergerniswekkend voor vrome oren, absurd en zelfs ronduit blasfemisch. De Kerk kan niet zegenen wat God heeft verboden.” (De conservatief-katholieke organisatie Pro Familia, in een klacht bij het Vaticaan tegen de Antwerpse bisschop Johan Bonny, naar aanleiding van zijn uitspraken over homoseksualiteit in zijn nieuwste boek, in de Gazet van Antwerpen)

“Vandaag hebben we, vind ik zelf, een prachtig gezin, met verschillende lagen. Dat maakt het allemaal zo speciaal en uniek. Het is een gezin met twee papa’s, een gezin met pleeg- en adoptiekinderen, een gezin met een kleurtje. Niet zo alledaags dus.” (Lorin Parys, Vlaams volksvertegenwoordiger N-VA en kandidaat om burgemeester te worden van de studentenstad Leuven in 2018, in De Morgen)

“Dood aan homo’s.” (Getuigenissen van homoseksuele holebi-vluchtelingen voor hun eerste deelname aan de Antwerp Pride in augustus, in De Morgen)

“Soms houden prinsesjes van prinsesjes.” (Stukje tekst uit een liedje op de jongste cd van meidengroep K3. Het is de eerste keer dat K3 zingt over homoseksuele liefde, in Het Nieuwsblad)

“Jongens, tap eens uit een ander vaatje, wees eens wat inventief. Ik ben tenslotte meer dan een homo.” (Reactie van de veertig-jarige charmezanger Christoff over een filmpje over hem in het satirische programma Tegen De Sterren Op, waarbij het net leek alsof hij zong “Wie ben jij om te oordelen over mijn anus,” in Het Belang van Limburg)

“Het was een absolute record-editie. In deze tijden hebben heel veel mensen blijkbaar behoefte aan een boodschap van liefde, tolerantie en samenhorigheid. Ik denk dat we met z’n allen getoond hebben dat wij ons door niemand terug in de kast laten steken.” (Wilfried Eetezone, organisator van de Antwerp Gay Pride, in Het Laatste Nieuws)

Je toegenegen,

De Ket
 

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Zogezegd

De Ket, in Columns & Opinie op 30 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media