Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 996 people
86440 users - nu online: 996 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
De wijsheid van de grijsheid: 40+ boek is schot in de roos


door Paul Hofman in Films & boeken , 12 januari 2017

This article is also available in English


Het boek 40+ Homo’s: Gay Midlife is een schot in de roos. Iedereen die de grens van veertig jaar heeft bereikt behoort niet meer tot de jonge maar ook nog niet tot de oudere generatie. Het is een leeftijd waarop je langzaam terug begint te kijken op wat je bereikt hebt en vooruit kijkt naar wat nog zou kunnen gebeuren.

Auteur Philip Meelhuysen betoogt dat ouder worden voor gays totaal anders verloopt dan voor hetero’s. Hij behoort zelf tot de veertig-plussers en kan uit eigen ervaring putten hoe het voelt als je je midlife beleeft. Op heldere wijze schrijft hij, op basis van persoonlijke ervaringen en na uitgebreide gesprekken met gays uit de doelgroep 40+, over het ouder worden. Het blijkt dat dit anders is dan voor een hetero.

Lastige vragen als wat je doet als je geen aandacht meer krijgt in een homobar of wat het betekent als je nog steeds single bent op deze bijzondere leeftijd, passeren in snel tempo de revue. Hij verstaat de kunst om op een directe maar uiterst luchtige manier de problematiek van het ouder te belichten. De vraag of je als gay anders oud wordt dan een hetero is een schot voor open doel.

De auteur heeft veel veldonderzoek gedaan en gesprekken met mensen uit de doelgroep gevoerd. Een goede prestatie om theorie, praktijk en eigen ervaringen op een heldere en open wijze vorm te geven. Met zijn boek haalt de auteur het gay midlife uit een taboesfeer. Dat is knap. Concluderend kan ik stellen dat midlife voor homo’s vooral een aantal extra uitdagingen meebrengt. Het blijkt alleszins mee te vallen als je als gay ouder wordt, benadrukt Philip Meelhuysen. Het boek bracht mij tot verrassende inzichten.

De wijsheid van de grijsheid verpakt in een boek is een perfect cadeau om je vriendje te geven.


Philip Meelhuysen, 40+ homo’s: Gay Midlife,
Uithoorn: Karakter Uitgevers, 2016, 256 blz., ISBN 9789045211497, € 17,99,
nu te koop bij boekhandel Vrolijk, www.vrolijk.nu
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN PAUL HOFMANMEEST GELEZEN VAN PAUL HOFMAN

De wijsheid van de grijsheid: 40+ boek is schot in de roos

Paul Hofman, in Films & boeken op 16 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media