Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 818 people
86442 users - nu online: 818 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Gerard Reve en Maria


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 07 december 2016

This article is also available in English


Op zaterdag 10 december geeft Eric Wiss onder de titel “U heb ik lief” een lezing over Gerard Reve en het katholicisme, waarin hij een antwoord probeert te vinden op vragen als: Welke factoren hebben bij Gerard Reve een rol gespeeld bij zijn bekering tot de kerk van Rome en welke mensen hebben hem hierin beïnvloed.

Wat trok Reve zo aan in deze kerk en hoe oprecht was zijn bekering? In de lezing wordt uitdrukkelijk stil gestaan bij de Maria-verering van Gerard Reve.

Aansluitend wordt Moeder der mensheid uit 1987 vertoond. Dit is het eerste deel uit de legendarische serie die programmamaker Jef Rademakers in de jaren tachtig met Gerard Reve over de Maria-verering maakte. In deze aflevering bezoekt Gerard Reve verschillende bedevaartsoorden in Nederland en Duitsland.

Natuurlijk wordt op deze Reve-middag ook aandacht besteed aan de recente Engelse vertaling van De Avonden door Sam Garrett. Amsterdam FM-presentator Bert van Galen gaat met Sam Garrett in gesprek over het vertaalproces van The Evenings: A Winter’s Tale, verschenen bij Pushkin Press te Londen.

De Gerard Reve-middag vindt op zaterdag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur plaats in het OBA Theater van de Centrale OBA, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam. De toegang bedraagt € 10,00 (met OBA-pas € 5,00).
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Gerard Reve en Maria

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 09 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media