Back to Top
Maandag 30 maart
86425 users - nu online: 937 people
86425 users - nu online: 937 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Godsdiensten, de bron van alle homohaat


door De Ket in Columns & Opinie , 27 november 2016

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, Met de regelmaat van de klok reikt de bisschop van Antwerpen, Johan Bonny, de homoseksuele gemeenschap de hand. Ook in zijn nieuwe boek, dat vorige maand verscheen, denkt hij luidop na over nieuwe kerkelijke rituelen en daar horen volgens hem ook de nieuwe samenlevingsvormen bij, zoals wettelijk samenwonenden en holebi-koppels.

Een nieuw kerkelijk ritueel, niet te verwarren met een sacrament zoals het huwelijk, zou volgens hem de oplossing zijn om gelovige holebi-koppels toch binnen de Kerk te houden.

De pogingen van Bonny om de homoseksuele gemeenschap genegen te zijn, mogen dan wel nobel zijn, de brave man staat met zijn voorstellen helemaal alleen binnen de Kerk. In Rome, en in de rest van de wereld, staat geen enkele kerkelijke leider klaar om zich achter Bonny te scharen. Met zijn uitspraken heeft hij meteen ook alle hoop om ooit aartsbisschop van België te worden voor eeuwig opzij gezet.

De woorden van Bonny maken trouwens weinig indruk binnen de homoseksuele gemeenschap. De meerderheid van de homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders heeft een serieus pak hersenen en weet als geen ander dat als we met z’n allen zo veel last hebben van haat, discriminatie en vooroordelen, de enige hoofdschuldige in bijna de hele wereld ofwel de katholieke kerk is, ofwel één of andere godsdienst.

Al meer dan tweeduizend jaar wordt de homoseksuele gemeenschap door de katholieke kerk met alle zonden van Israël overladen omdat we niet kunnen “reproduceren.” “Reproductie” is bij uitstek de enige manier om een corrupt en crimineel instituut als een kerk in stand te houden. Ook dictators uit het heden en uit het verleden passen deze methode graag toe, want “jong geleerd is oud gedaan” is een basisprincipe van indoctrinatie. Wie het geloof of een doctrine al van jongsaf aan meekrijgt, blijft wellicht ook vasthouden aan dat geloof of die doctrine. Zo simpel is het.

Door deze katholieke overlevering, of die van de islam, moeten we dag in dag uit tegen de bierkaaien blijven vechten. Als we erin slagen een stap vooruit te zetten, dan komt heel zeker de dag waarop twee stappen achteruit worden gezet. Eeuwige optimisten zullen poneren dat op het einde van de rit we toch vooruit gaan, al blijft het koffiedik kijken waar het einde van de rit zich bevindt.

Godsdiensten zijn en blijven nog steeds alle bron van homohaat en -discriminatie. Zonder de katholieke kerk en zonder de islam zouden homoseksuelen niet als “onnatuurlijk” worden gekenmerkt of van torens worden gegooid. De katholieke kerk als instituut is par excellence zelf een oord van homoseksueel verderf, terwijl ze de homoseksuele gelovigen de les blijven lezen.

De ideale wereld voor iedereen is een wereld zonder godsdiensten. En heel zeker voor de HLBT-gemeenschap. In zijn boek Religie voor atheïsten beschrijft de Britse filosoof Alain de Botton hoe het perfect mogelijk is om in een wereld te leven zonder godsdienst en zonder metafysisch geloof, maar met behoud van alle waarden die ooit – onder valse voorwendsels weliswaar – door de leer van die godsdiensten werden uitgedragen. Schaf de godsdiensten af, maar behoud de goede waarden ervan. Zijn wereldbeeld is mijn wereldbeeld. En zou dit ook voor de homoseksuele gemeenschap kunnen zijn. Alvast een suggestie voor avondlectuur tijdens de komende koudere wintermaanden?

Je toegenegen,

De Ket
 

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Godsdiensten, de bron van alle homohaat

De Ket, in Columns & Opinie op 29 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media