Back to Top
Woensdag 01 Apr
86425 users - nu online: 909 people
86425 users - nu online: 909 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
'Rare’ keuze EO over LHBT-uitzending


door Redaktie in Media & entertainment , 21 november 2016


De EO stelt de tv-uitzending met dominee Wielie Elhorst over LHBT-emancipatie uit. Het onderwerp zou ‘te gevoelig’ liggen in delen van de achterban, volgens dagblad Trouw. COC-voorzitter Tanja Ineke spreekt van een ‘rare’ keuze.

“Het is mooi dat ook de EO nu meer aandacht aan LHBT’s besteed, maar dit is natuurlijk een rare keuze. Wat maken die paar weken nou uit?”, zegt Ineke. “Als je de keuze maakt om hier aandacht aan te besteden, stá daar dan ook voor.”

Wielie Elhorst is dit voorjaar door de Protestantse Kerk Amsterdam benoemd tot predikant met bijzondere opdracht voor de LHBT-gemeenschap. Voor zijn inzet voor gelovige LHBT’s werd hem in 2014 door het COC de Bob Angelo Penning toegekend. Het vraaggesprek met Elhorst over LHBT-emancipatie in het tv-programma Het Vermoeden zou zondag 9 oktober (11.30-12.00 uur) door de EO uitgezonden worden met het oog op Coming Out Dag volgende week dinsdag.

De uitzending is echter plotseling door EO uitgesteld, in elk geval tot het einde van de maand. “Ik kreeg te horen dat vanwege de onrust in de omroep besloten is het gesprek later uit te zenden”, zegt Elhorst. Een EO-woordvoerder beaamt dat: “We hebben onze leden toegezegd dat we extra waakzaam zullen zijn over de programma’s die we maken. Dit past daarbij.”

Er is al weken onrust rond de EO over de koers van de omroep. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de vrijzinnige IKON is opgegaan in de EO en dat Tom Mikkers daarvoor als programmamaker is aangesteld. Mikkers is lid van de vrijzinnige Remonstranten én openlijk homoseksueel. Kritiek is er ook op een programma als Love Me Gender, over de zoektocht naar liefde en acceptatie van transgenders.

Uit verontrusting over die koers is een open brief geschreven aan de EO-directie door de Appelgroep Beleid EO, een aantal prominente EO-leden uit de orthodox-protestante en evangelische hoek. Onder hen de natuurkundige Cees Dekker, de theoloog Gijsbert van den Brink (inderdaad, broer van EO-journalist Tijs van der Brink) en Jan van der Graaf, voormalig secretaris van de Gereformeerde Bond. Kort daarna stuurden ook twintig voorgangers van Baptistengemeenten een open brief aan de EO, waarin zij hun zorgen uiten over de koers van de omroep.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

'Rare’ keuze EO over LHBT-uitzending

Redaktie, in Media & entertainment op 23 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media