Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 821 people
86447 users - nu online: 821 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Ik zegen auto's, fietsen en dieren. Waarom dan ook geen holebi's?


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 11 oktober 2016


Deken voorstander van kerkelijk huwelijk voor Holebi's: Felix Van Meerbergen, deken van Diest (Belgie), deed opvallende uitspraken in het praatprogramma 'Uitgelicht' op ROB-tv. Hij toonde zich voorstander van een kerkelijk huwelijk voor holebi's.

"De Kerk heeft holebi's te lang uitgesloten. Het wordt tijd dat wij voor deze mensen een ritueel vinden om hun liefde te bezegelen."

"De Kerk heeft al te vaak mensen uitgesloten die elkaar liefhebben op een andere manier dan die gebruikelijk is", zei Van Meerbergen in het programma. "Mensen die God in hun leven willen, die hun liefde voor elkaar willen vastleggen, die wil ik mijn zegen kunnen geven. Ik zegen auto's, fietsen en dieren. Waarom zou ik dan geen holebi's mogen zegenen?"

"Ik kan hen dat ritueel niet weigeren. Veel van deze mensen zijn al zo lang miskend geweest, door de Kerk en ook door de samenleving, omdat ze zijn wie ze zijn, omdat zij liefhebben anders beleven."
"Wij mogen onze deuren niet sluiten voor mensen, zeker in tijden dat de kerken leeglopen", vindt Van Meerbergen.

De dalende tendens in kerkbezoek wil hij niet wil bestrijden, maar er moet op ingespeeld worden. "Er zullen sowieso kerken moeten verdwijnen", zei hij in 'Uitgelicht'. "Op vraag van de overheid stellen we een plan op van pastorieën en gebouwen die we niet meer kunnen onderhouden en gaan sluiten. De kerkgemeenschap wordt kleiner.

Het is onze taak om ze warm en onthalend te houden. Mensen voor wie onze deuren gesloten bleven, moeten we binnenhalen."

Van Meerbergen vindt ook dat gehuwde mannen en vrouwen tot priester gewijd mogen worden.

Geen initiatief

Hoe het zegenend gebed voor holebi's vorm moet krijgen, daar laat Van Meerbergen zich niet over uit. Hij neemt ook geen initiatief om een kerkelijk huwelijk voor hen mogelijk te maken. "Ik wilde in het programma enkel een herderlijke stem laten horen. Ik hoop dat mijn standpunten weerklank vinden in de christelijke gemeenschap en dat ze overleg teweegbrengen binnen de Kerk. Een aantal mensen waren niet gelukkig met mijn uitspraken op tv. Ik heb echter veel collega's met een open geest die er net zo over denken als ik."
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Ik zegen auto's, fietsen en dieren. Waarom dan ook geen holebi's?

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 13 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media