Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 857 people
86447 users - nu online: 857 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Studenten van homovereniging in Delft uitgescholden en bespuugd


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 24 september 2016

This article is also available in English


De politie in Delft heeft drie mannen bekeurd, omdat ze een introductieactiviteit van de Delftse jongeren homovereniging Outsite verstoorden. De studenten werden uitgescholden en bespuugd.

Vanwege de start van het collegejaar en de komst van nieuwe eerstejaarsstudenten naar de TU Delft zijn er de hele week activiteiten. De jongerenafdeling van de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH) organiseerde dinsdag een Homo Bingo op de Lange Geer in het centrum van Delft.

'Een groep van zo'n vijf a zes mannen tussen de 16 en 20 jaar schold de bezoekers uit', zegt DWH-voorzitter Bram van Meurs. Dat gebeurde rond 23.00 uur, toen de bingo al afgelopen was. 'We waren de spullen aan het opruimen, toen de groep voorbij liep.'

Bekeuringen eigen keuze van studenten

De mannen probeerden een gevecht uit te lokken, volgens de jongerenclub. 'Een paar studenten probeerden de boel te sussen, maar ze werden bespuugd. Toen hebben we de politie gebeld, die waren er vrij snel.'

De politie deelde drie bekeuringen uit. 'Voor het niet kunnen tonen van een ID-bewijs en overlast in de horeca,' zegt een woordvoerder. Een deel van de mannen kon niet bekeurd worden, omdat ze wegrenden. 'De politie heeft ons zelf voor de keuze gesteld; bekeuren of een proces-verbaal opmaken', legt Van Meurs uit. 'We hadden geen zin in een lange procedure bij de rechter en kozen voor de bekeuring.'

Jongerenvereniging Outsite heeft geen maatregelen genomen na het incident. 'We zijn blij dat het hierbij is gebleven. We willen wel laten zien dat homo's in ons land nog steeds niet door iedereen geaccepteerd worden.'    
Volgens Outsite heeft de TU Delft aangegeven de banden met de homovereniging strakker aan te willen halen en te onderzoeken waar ze gezamenlijk kunnen optrekken om de veiligheid van homostudenten te kunnen vergroten.Reaktie Bram van Meurs voorzitter DWH

Anti-LHBT Agressie tijdens de OWEE


De OWee is de feestelijke opening van het nieuwe collegejaar van de Delftse TU. Ook bij Outsite, de jongeren organisatie van de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH), bruist het deze week van feestelijke evenementen. Deze evenementen zijn niet alleen gericht op de lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgender (LHBT) studenten. Maar de Owee is voor Outsite een feest van integratie en acceptatie voor alle nieuwe en huidige studenten aan de TU.

Een van de hoogtepunten van de Owee is de Homo Bingo. Jaarlijks wordt heel de Lange Geer afgezet om de honderden studenten de ruimte te bieden onder leiding van de charmante ZaZsa en haar ruige assistent Bruno bingo te spelen. Dit jaar werd het einde van de bingo-feestelijkheden echter wreed verstoord door een groep van 5 a 6 mannen tussen de 16 en 20 jaar. Na afloop scholden zij de overgebleven bezoekers uit: Kankerhomo's, jullie neuken elkaar in de kont, vieze homo's, flikkers, fuck julli, werd er onder andere gescholden en de enkele bezoeker die de mannen tot bedaren wilde brengen en een gesprek probeerde aan te gaan werd bespuugd.

De politie was gelukkig snel ter plaatse en wist 3 van de van de belagers aan te houden. Hoewel de gemoederen binnen Outsite hoog opliepen wist de Owee commissie de geschoffeerde bezoekers tot bedaren te brengen en werden de slachtoffers opgevangen.

Na het wegpesten van een homoseksuele Delftse TU student uit zijn studentenhuis is dit een tweede groot anti-LHBT incident in Delft dit jaar. DWH voorzitter Bram van Meurs betreurt dan ook het incident van dinsdagavond. Regelmatig wordt ons pand bespuugd of beklad. Dit incident geeft echter nog eens extra aan hoe belangrijk het is dat LHBT's goed zichtbaar zijn. Juist ook tijdens de introductie week voor nieuwe studenten, stelt de voorzitter. Wij zijn daarom blij dat het college van bestuur van de TU juist die avond heeft aangegeven de banden met DWH en Outsite strakker aan te willen halen en te onderzoeken waar wij gezamenlijk kunnen optrekken om de veiligheid van iedere student, dus ook de LHBT's onder hen, te vergroten.

Naast activiteiten tijdens de Owee organiseren Outsite en DWH het gehele jaar door vele activiteiten voor LHBT's en voorlichtingen. Al deze activiteiten zijn er op gericht het gevoel van veilig te kunnen zijn wie je bent voor iedereen te vergroten.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Studenten van homovereniging in Delft uitgescholden en bespuugd

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 26 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media