Back to Top
Zaterdag 06 juni
86442 users - nu online: 984 people
86442 users - nu online: 984 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
EuroPride in Amsterdam uiterst succesvol!


door Redaktie in Uitgaan & Reports , 21 september 2016

This article is also available in English


In de aanloop naar de EuroPride in Amsterdam speculeerden sommige optimisten dat er mogelijk wel een miljoen bezoekers naar onze hoofdstad zouden trekken om dit feest van seksuele diversiteit mee te vieren. Die overspannen verwachtingen zijn niet uitgekomen, maar wel werd het aantal bezoekers van vorig jaar, dat toen al recordhoogte had bereikt, geëvenaard.

Kort voor de aanvang van EuroPride maakte het onderzoeksbureau Respons de gegevens bekend over de bezoekersaantallen van de maar liefst 837 verschillende “festivals” die in 2015 in Nederland werden georganiseerd.

In de top 25 van de gratis toegankelijke festivals, die wordt aangevoerd door de Vierdaagsefeesten in Nijmegen met ruim anderhalf miljoen bezoekers, stond de Amsterdam Gay Pride met 600.000 bezoekers op de vierde plaats en was hiermee “populairder” dan de Uitmarkt Amsterdam, die vorig jaar 500.000 mensen had getrokken.

Hoewel de verschillende grootschalige evenementen die in het kader van EuroPride werden georganiseerd op een ongekende toeloop konden rekenen, was ook dit jaar de traditionele, uitbundige Botenparade weer het meest populair.

De toegenomen “commercialisering” die van deze populariteit het gevolg is, leidt echter ook steeds meer tot kritiek, vooral dat de Gay Pride een heterofeest zou worden en dat de homo’s ondertussen letterlijk uit de boot vallen. In een interview met Het Parool onderkende Dolly Bellefleur, die al in de eerste Canal Parade meevoer op “het minuscule bootje” van haar kapper, dat “de organisatie in een lastige spagaat zit. Ze kunnen de botenparade niet meer organiseren zonder sponsoren, waardoor er veel commerciële boten meevaren. Jammer, want daardoor vallen veel kleine roze organisaties letterlijk buiten de boot. Ik vraag me trouwens af waarom iedere politieke partij een eigen boot moet hebben. Ze kunnen toch gezellig bij elkaar op een boot?”

In hetzelfde dagblad vond tv-presentator Rik van de Westelaken dit alles echter “een enorme non-discussie” en stelde: “Laten we blij zijn dat mensen op een positieve manier geïnteresseerd zijn in homoseksualiteit. Amsterdam is tijdens deze dagen op z’n best.”

Daarmee heeft hij helemaal gelijk en wie vindt dat de Canal Parade ondertussen te veel op hetero’s is gericht, kon ook dit jaar weer bij vele andere intiemere evenementen terecht, waar homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders nog volop in het middelpunt stonden en de toon aangaven.

Hieronder een foto impressie, de foto’s zijn van Jeroen Ploeger ©
 
Click voor foto slider
Tags: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

EuroPride in Amsterdam uiterst succesvol!

Redaktie, in Uitgaan & Reports op 23 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media