Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 1049 people
86440 users - nu online: 1049 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Billie: een verrukkelijk boek


door Paul Hofman in Films & boeken , 27 augustus 2016

This article is also available in English


Het nieuwste boek van de Franse schrijfster Anna Gavalda met de titel Billie leest als een trein. De gelijknamige hoofdpersoon is een ordinair trailer-trash-meisje en samen met Franck een buitenbeentje op school. Franck omdat hij een fragiele jonge homo is.

Als ze samen een scène uit een toneelstuk moeten opvoeren, levert dat letterlijk en figuurlijk vuurwerk op. Het is het begin van een vriendschap voor het leven. Ook al verliezen ze elkaar soms jarenlang uit het oog, ze kunnen altijd bij elkaar terecht. En dan besluiten ze samen een nieuw leven te beginnen in Parijs, waar ze de ultieme vrijheid hopen te vinden.

Vanuit Billie’s perspectief zien we de wereld met haar (on)mogelijkheden. Haar levensles is niet teveel te verwachten van het leven. Vanaf de eerste bladzijde word je gepakt, je blijft geboeid lezen. In korte, levendige zinnen en met rake observaties treft het verhaal je recht in het hart. Gavalda weet de onderwerpen homofobie, gender en afkomst goed neer te zetten.

Haar karakters zijn goed uitgediept en Bilie’s en Franck’s taal is soms grof maar wel eerlijk. Ik vind het een krachtig boek dat sprankelt en je op een aantal momenten sprakeloos achterlaat. De onderliggende boodschap? Liefde overwint alles. Een heerlijk boek om tijdens je vakantie mee te nemen.

Anna Gavalda, Billie, vertaald door Floor Borsboom.
Breda: De Geus, 2016, 192 blz.,
ISBN 9789044537536, € 18,95,

verkrijgbaar bij boekhandel Vrolijk, www.vrolijk.nu


 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN PAUL HOFMANMEEST GELEZEN VAN PAUL HOFMAN

Billie: een verrukkelijk boek

Paul Hofman, in Films & boeken op 29 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media