Back to Top
Zondag 19 Jan
86405 users - nu online: 1407 people
86405 users - nu online: 1407 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Amerikaanse homo's kopen wapens en worden lid van Pink Pistols


door Redaktie in Algemeen , 12 augustus 2016

This article is also available in English


Pink Pistols een Amerikaanse nationale wapenclub voor homo's, lesbiennes en biseksuelen, heeft na de schietpartij in de homoclub in Orlando zijn ledenaantal zien verdubbelen.

Bash Back en de Pink Pistols zijn twee Amerikaanse homo organisaties die zichzelf verdedigen tegen homofobie door gebruik te maken van het tweede amendement van de Amerikaanse grondwet die stelt dat iedereen een wapen mag bezitten om zichzelf te verdedigen.

Na de moordpartij in de homoclub in Orlando riep de organisatie Pink Pistols de homo gemeenschap op zich een wapen aan te schaffen, wat meteen zorgde voor meer leden. Van 1.500 voor de schietpartij naar 3.500 op maandag na de schietpartij, om vervolgens in de loop van de week daarop nog eens een duizendtal leden er bij te krijgen, wat het totale ledenaantal nu op bijna 5000 leden brengt.

Pink Pistols woordvoerster Gwendolyn Patton zegt dat er nooit meer interesse is geweest voor de wapenrechten binnen de homo gemeenschap. De organisatie Pink Pistols werd opgericht in 2000 en werd geïnspireerd door auteur Jonathan Rauch, die homoseksuelen opriep om het Second Amendment te gebruiken om zich te beschermen tegen daders van homofobisch geweld. Volgens de FBI zijn er jaarlijks 1.600 haatmisdrijven tegen homo's in de VS, natuurlijk het topje van de ijsberg want niet elke aanval wordt aangegeven of gerapporteerd als homofobisch haatmisdrijf.

De Pink Pistols vechten naar eigen zeggen terug tegen de daders van die misdaden. Volgens de groep zal het aantal aanvallen tegen leden van de holebi gemeenschap dalen als mensen weten dat een groot aantal homo's, lesbiennes en biseksuelen een wapen bij zich heeft.


Gays Against Guns de straat op

Een ander geluid laat Gays Against Guns horen. Kort na de schietpartij van 12 juni werd de groep Gays Against Guns New York opgericht. En liep de groep met bijna 800 leden voor het eerst mee in de Gay Pride van New York. Ondertussen blijkt dat men gelijkaardige groepen wil oprichten in San Diego, Chicago, Washington DC en andere grote steden.

Er deden 750 leden van Gays Against Guns mee aan de jaarlijkse Gay Pride van New York. Daarbij liepen ook nog eens 49 extra leden gekleed in een wit T-shirt mee om de 49 dodelijke slachtoffers van de schietpartij van 12 juni te eren. Volgens een woordvoerder van de organisatie legt men de focus op onmiddellijke actie van de Amerikaanse overheid betreffende het strenger maken van de wapenwet. De groep organiseert ook regelmatig acties bij politieke instanties, organisaties en kantoren, nabij de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. De organisatie is ook erg teleurgesteld in het feit dat de overheid geen maatregelen nam om de wapenwet te veranderen waarbij het zelfs tot op de dag van vandaag voor mogelijke terroristen nog steeds mogelijk is om vrij een wapen te kopen. Met dank aan de Republikeinse meerderheid in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden en de wapen lobby.


Dader schietpartij homoclub Orlando was geen homo of biseksueel

Volgens de FBI was Omar Mateen geen homo en ook geen biseksueel, en heeft hij ook nooit seksuele dates gehad met mannen.

Volgens het afgesloten dossier van de FBI was Omar Mateen, de dader van het bloedbad in de homoclub Pulse in Orlando, Florida op 12 mei, waarbij 49 mensen en Mateen zelf om het leven kwamen, zijn er geen bewijzen dat hij zelf ook homo was zoals sommige media en anderen beweren. Wel stelt de FBI dat Mateen een extremist was met sympathie voor Islamitische Staat waar hij zelf geen banden mee had.

De FBI gelooft ook het verhaal niet van ene Miguel, die beweerde dat hij een korte seksuele relatie had met Mateen. De FBI sprak tot drie keer toe met deze Miquel en beschouwt hem als een fantast. Ook beweringen van anderen dat Mateen een geheim homo leven had beschouwd de FBI als onwaar,  na diepgaand onderzoek zijn er geen foto's, geen gsm data of locatie gegevens, geen homo website links of homo app links en dergelijke gevonden die kunnen bewijzen dat Mateen een homo dubbel leven had. Het enige bewijs dat is gevonden is het feit dat Mateen sympathieën had voor Islamitische staat maar dat hij nooit contact met hen had en dus zeker niet in opdracht van hen handelde.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Amerikaanse homo's kopen wapens en worden lid van Pink Pistols

Redaktie, in Algemeen op 14 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media