Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 992 people
86447 users - nu online: 992 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
De Drag Olympics weer bij het Homomonument


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 03 augustus 2016

This article is also available in English


De twaalfde editie van de Drag Olympics wordt dit jaar gehouden op vrijdag 5 augustus 2016. Ook dit jaar is de locatie voor dit spektakel het Homomonument op de Westermarkt in Amsterdam.

’s Werelds belangrijkste sportevenement voor travo’s strijkt tijdens de Europride weer neer in Amsterdam. Deelnemers van over de gehele wereld gaan de strijd aan voor Olympisch Goud in de volgende categorieën: Stilettosprint, Handtasje gooien, Bitchvolleybal en de Hoelahoep, naast de nieuw geaccrediteerde sport Tangodansen.

De presentatie is in de capabele handen van Marco Hohl en travo-beroemdheid Ellen van Ellende. Traditioneel wordt de Olympische vlam aangestoken door Jennifer Hopelezz, de oprichtster van de moderne Drag Olympics-beweging. Jennifer heeft het vuur kortgeleden weten te bemachtigen op de Olympusberg in Griekenland, en de legende is nu onderweg naar Amsterdam. DJ Bo Monde en optredens van de allerbeste performers uit de dragscene maken van deze Spelen een onvergetelijke gebeurtenis.
 
Hopelezz: “Lolo Benzina is verantwoordelijk voor de Spelen van dit jaar, wat ongetwijfeld de meest spectaculaire Spelen tot nu zullen blijken. Ze heeft haar eigen outreach- en scoutingprogramma opgezet om over de hele wereld aankomende travo-atleten in kapsalons, beautyspa’s en vijf-sterrenresorts te vinden voor deelname aan de Spelen.”

“Veel deelnemers raakten dit jaar geïnspireerd door Caitlyn Jenner, een tv-presentatrice, activiste en tienkamper, en bovendien zelf winnaar van Olympisch goud. Het gerucht doet de ronde dat ze als verrassingsgast haar opwachting zal maken tijdens de Spelen. Hoewel de Spelen officieel voor iedereen toegankelijk zijn, staat er in de, voor weinigen bekende, kleine lettertjes dat geregistreerde Republikeinen helaas van deelname zijn uitgesloten. Dit betekent helaas dat ze niet zal mogen deelnemen.”

De winnnaar van de gouden medaille krijgt dit jaar, naast ’s werelds meest begeerde prijs, ook de eer een Olympische Burger van de Getto naar zich vernoemd te krijgen.

De Drag Olympics staan open voor alle dragqueens en -kings, en iedereen met hoge hakken kan deelnemen. Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 17.00 uur. Make-up begint ook rond deze tijd. Het startschot voor de Spelen zelf wordt om 19.00 gelost. Er staan bovendien gekwalificeerde schoonheidsspecialisten klaar voor cosmetische assistentie en noodgevallen.


Drag Queen Olympics
Vrijdag 5 augustus 2016, 19:00
Westermarkt, Amsterdam
Toegang Gratis


Foto's (c) Erik Verheggen
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

De Drag Olympics weer bij het Homomonument

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 05 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media