Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 933 people
86447 users - nu online: 933 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Zogezegd


door De Ket in Columns & Opinie , 01 augustus 2016

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, Het eerste halfjaar van 2016 zit erop. Naar goede gewoonte tijd voor een beknopt overzicht van enkele citaten van bekende en minder bekende Belgen in de Vlaamse media het afgelopen semester. Alvast een spetterende zomervakantie voor iedereen!

“Ik wilde geen homo zijn. Ik heb altijd gedacht aan de dood. Zelfs in mijn vroegste herinneringen. Ik voel mij een gevangene van mijn eigen lichaam.” (Getuigenis van de negenendertig-jarige Belg Sébastien die euthanasie wil aanvragen omdat hij zijn homoseksuele geaardheid niet aanvaardt, in Het Nieuwsblad)

“Moslim én homo. En daar ben ik trots op.” (Finalist bij Mister Gay Belgium Abdellah Bijat, in Het Laatste Nieuws)


“Moslims kunnen homo’s niet blijven negeren. Ik brak niet alleen met mijn familie, maar met de hele gemeenschap. Het schuldgevoel na seks is pas na jaren overgegaan.” (Getuigenis van de dertig-jarige Jaouad Alloul, een Antwerpse Marokkaan, over het taboe rond homoseksualiteit in de moslimwereld, in De Morgen)


“Evoluties in de wetenschap en de aanslepende maatschappelijke, ethische en sociale discussies waren redenen genoeg om onze bestaande regeling te evalueren en na te gaan of er aanpassingen nodig zijn.” (Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block laat onderzoeken of het mogelijk is om de levenslange uitsluiting voor bloeddonatie van mannen die seks hebben met mannen, op te heffen, in De Morgen)


“Wil je naar Syrië? Overval een homo.” (Een in Brussel opgepakte kandidaat-Syriëstrijder verklaart dat ronselaars hem verplicht hebben om brutale overvallen op homo’s te plegen, in De Standaard)

“Mbark Boussoufa is misschien een homo. Waarschijnlijk is het vreselijk moeilijk om homo te zijn en topvoetballer.” (Vlaams charmezanger Guido Belcanto over de exclusief mannelijke “hofhouding” van topvoetballer Mbark Boussoufa, in het Radio 1-programma van Annemie Peeters)

“In de dierenwereld bestaan ook typische biseksuele dieren en zelfs travestieten (dieren zich voor doen als zijnde van het andere geslacht). Bij sommige diersoorten vormen homoseksuele koppeltjes een band voor het leven, bij anderen is het tijdelijk gedrag om bij elkaar in de gunst te komen of banden aan te halen.” (Nicole Cambre, Belgische fotografe en advocate, die begin dit jaar in Botswana twee parende leeuwen heeft gefotografeerd, op www.holebi.info)

“Vaak durfden ze het tijdens mijn stages pas de tweede les aan om te vragen of ik homo was. Ze vragen zich dan soms af of dat wel kan, homo zijn én godsdienst geven. Ja dus. Als ik stout ben zou ik zelfs kunnen zeggen dat wellicht geen enkel instituut zoveel homo’s tewerkstelt als de Kerk. De leerlingen maken er alleszins geen probleem van.” (De vierentwintig-jarige Tim Van Bael was niet alleen een kandidaat voor de recente Mister Gay Belgium-verkiezingen, in het dagdagelijkse leven is hij godsdienstleraar)

“Hoe kan zo’n homo denken dat ik hem zou willen zien?” (Reactie van Jacques Brel op de vraag van David Bowie om elkaar eens te ontmoeten, aldus de biograaf van Jacques Brel, in Het Nieuwsblad)

“Ik ben er zeker van dat er homo’s in het voetbal zitten. Maar ze durven er niet voor uitkomen. Dat is jammer, al kan ik het ook begrijpen. Je zou stevig in je schoenen moeten staan, hoor. Ik denk wel dat ik het zou doen. Je zal meer steun krijgen dan je misschien zou denken.” (Voetbalanaliste Imke Courtois, in Het Laatste Nieuws)

“Mijn moeder wist het bij wijze van spreken eerder dan ik, als mama voel je blijkbaar zoiets aan.” (De twintig-jarige Vlaamse acteur Jelle Florizoone doet zijn coming-out, in het weekblad Story)


Je toegenegen,

De Ket
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Zogezegd

De Ket, in Columns & Opinie op 03 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media