Back to Top
Dinsdag 07 Apr
86426 users - nu online: 917 people
86426 users - nu online: 917 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Wateringer krijgt 20 jaar cel voor dubbele roofmoord uit 1993


door Redaktie in Algemeen , 28 juli 2016


De rechtbank in Rotterdam heeft een inwoner uit Wateringen tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor twee moorden in het Kralingse Bos en een poging tot gekwalificeerde doodslag in Soest, allen gepleegd in 1993. Het was de verdachte telkens te doen om de auto’s van zijn slachtoffers.

Van een vierde feit, ook gepleegd in het Kralingse Bos, is de verdachte overeenkomstig de eis van de officier van justitie vrijgesproken. De verdachte heeft de bewezenverklaarde feiten bij de politie bekend, maar trok later zijn bekentenissen in. Hij zou onder druk zijn gezet en door anderen gevoed zijn met daderinformatie. Ook heeft hij een alternatieve lezing gegeven voor het aantreffen van zijn DNA bij een van de slachtoffers en is de rechtmatigheid van het DNA-onderzoek betwist. De rechtbank heeft geen van deze verweren gehonoreerd.

De rechtbank heeft de man volledig toerekeningsvatbaar geacht en de hoogste tijdelijke gevangenisstraf opgelegd die in 1993, toen de feiten werden gepleegd, kon worden opgelegd.

De verdachte moet aan de nabestaanden vergoedingen betalen voor de kosten van de uitvaart van de twee dodelijke slachtoffers.

De homo-ontmoetingsplaats in het Rotterdamse Kralingse Bos werd in de zomer van 1993 geterroriseerd door een onbekende man die uit is op het stelen van auto's. Theo van Lente (56) en Hans Kaptein (47) worden beiden vlakbij een parkeerplaats doodgestoken. De dader gaat ervandoor met de auto's. Beide wagens worden teruggevonden, maar van de moordenaar ontbreekt elk spoor en de zaak liep vast.

De zaak werd een paar jaar geleden opgepakt door een cold case-team van de Rotterdamse politie. Na een uitzending in misdaadprogramma Opsporing Verzocht kwamen dertig nieuwe tips binnen over de dader. In de week daarop werd J. aangehouden.

De man kwam in beeld nadat er een verwantschapsonderzoek werd uitgevoerd op het dna-materiaal dat in 1993 was gevonden. Eerdere dna-onderzoek leverde geen match op. Dit kwam doordat verwantschapsonderzoek, waarbij op dna-sporen van familie gezocht wordt, toen nog niet was toegestaan.

In 1993 woonde J. in Rotterdam. De homo-ontmoetingsplaats in het Kralingse Bos werd toen druk bezocht door mannen die hun homoseksualiteit geheim hielden. Omdat zij niet snel naar de politie zouden stappen, werden zij regelmatig het slachtoffer van diefstal en afpersing. J. zou vier pogingen doen om auto's te stelen. Twee van zijn slachotffers overleven het, Van Lente en Kapteijn niet.

De Westlander werd ook verdacht van een poging tot moord in de duinen bij Soest. Hij zou in de jaren negentig een man aangevallen hebben met een kruisboog. Het slachtoffer overleefde het, maar stierf dit jaar voordat hij een verklaring kon geven. Vanwege gebrek aan bewijs is J. in deze zaak vrijgesproken.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Wateringer krijgt 20 jaar cel voor dubbele roofmoord uit 1993

Redaktie, in Algemeen op 30 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media