Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 888 people
86442 users - nu online: 888 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Columns & Opinie

Na drie jaar van voorbereiding is het eindelijk zo ver, het aftellen is begonnen. Wat tot nu toe alleen op papier bestond komt tot leven en begint een mooi en tastbaar geheel te vormen. Niet alleen wij zijn al jaren bezig met de voorbereidingen. Wij zijn de spin in het web en de olie die de motor helpt draaien.

door Lucien Spee - 10 juli 2016

Printervriendelijke Pagina  
Op weg naar Europride: Het aftellen is begonnen!


This article is also available in English


Honderden organisaties en duizenden mensen zijn al tijden bezig en het is mooi om te zien dat bijna alle initiatieven nu ook echt beginnen te bloeien en hoe iedereen enthousiast met aftellen is begonnen. De EuroPride is dan ook niet zomaar een festival. We zijn een internationale beweging.

Aan ons als Amsterdam Gay Pride de eer om van al die afzonderlijke evenementen, congressen, sportevenementen, debatten, religieuze vieringen, kunst en cultuur-activiteiten en alle feesten één groot festival te maken.

De promotiecampagne draait sinds begin deze maand op volle toeren. Het tijdschrift JOIN is verspreid via de gay horeca in Nederland en alle Europese hoofdsteden. Speciaal voor de EuroPride hebben we onze festivalkrant vervangen door een Engelstalig glossy magazine. We zijn trots op het resultaat en op onze Lisa Luijten die speciaal hiervoor weer even aan het team was toegevoegd. Samen met haar ben ik in 2012 de werkorganisatie van de Gay Pride begonnen en zij was tot en met 2014 mijn vaste steun en toeverlaat in de organisatie.

Heb je al in één van de vijftig EuroPride-bussen gezeten, die in de hele regio Amsterdam rondrijden? Vanaf 15 juli komt daar nog een EuroPride-tram bij en zelfs het centraal station krijgt een totale make-over. Rond diezelfde tijd zullen ook onze posters het straatbeeld in Nederland gaan bepalen. Iedereen zal weten dat Amsterdam weer even Gay Capital van Europa is en trots zijn op waar een klein land groot in kan zijn.
 
Voor de informatieverstrekking tijdens het festival hebben we dit jaar voor het eerst een festival-app waarin alle activiteiten zijn opgenomen en de bezoekers middels een ranking-applicatie bepalen wie van de deelnemers aan de botenparade met de publieksprijs naar huis vaart.

We plaatsen verspreid door de hele binnenstad achtentwintig informatietorens met daarop ook voorlichting over de mensenrechten situatie van HLBTI’s in Europa. Daarvoor hebben we samengewerkt met ILGA Europe. Daarnaast plaatsen we op het Rembrandtplein bij het grasveld een hang-out container waar men naast flyers en het tijdschrift JOIN ook merchandise kan kopen en een cocktail-ijsje kan nuttigen.

Voor je dosis cultuur en informatie over het Kunst en Cultuurprogramma kun je twee weken lang terecht in de Shakespeare Club, het culturele centrum en hang-out in het Amsterdam Museum, verzorgd door COC Nederland.

Het zal druk worden en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Echter, een tsunami van bezoekers is volgens ons niet aan de orde. Maar voor iedereen die zich toch zorgen maakt is het fijn te weten dat wij samen met de stedelijke projectgroep EuroPride, waarin alle overheidsdiensten zijn vertegenwoordigd, al maanden bezig zijn met drukte-scenario’s en het treffen van voorzorgsmaatregelen.

Wij, en alle andere organisatoren en betrokken partijen, zijn ervan overtuigd dat de EuroPride een groot succes zal zijn en dat het, net als de Gay Games van 1998, een plek gaat innemen in ons collectief geheugen.Dit jaar organiseren we in Amsterdam EuroPride, een speciale Europese versie van de Amsterdam Gay Pride, die twee weken duurt en 23 juli van start gaat met Roze Zaterdag. Kijk voor info op www.pride.amsterdam of Like ons op Facebook prideamsterdam.

Lucien Spee is directeur van de Stichting Amsterdam Pride
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN LUCIEN SPEEMEEST GELEZEN VAN LUCIEN SPEE

Op weg naar Europride: Het aftellen is begonnen!

Lucien Spee, in Columns & Opinie op 12 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media