Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 823 people
86442 users - nu online: 823 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Geen aparte opvang LHBT-asielzoekers


door Redaktie in Historie & Politiek , 02 juni 2016

This article is also available in English


Het kabinet komt niet met aparte, veilige opvanglocaties voor LHBT-asielzoekers in nood, zoals de Tweede Kamer had gevraagd. Het gebrek aan aparte, veilige opvang leidt volgens het COC tot gevaarlijke situaties voor LHBT-asielzoekers.

Het kabinet schrijft in haar brief dat er wel aparte opvanglocaties komen voor daders van discriminatie. Bij LHBT-discriminatie in de noodopvang zijn daders vaak niet in beeld en kunnen dus niet worden aangepakt. Zo is nog altijd onbekend wie in Heumensoord een mes stak in het matras van een homoseksuele asielzoeker en wie briefjes met ‘kill gay’ neerlegde bij het bed van een ander.

Het COC en twee andere organisaties pleiten nog steeds voor aparte opvang van LHBT’s in noodsituaties en voor daadwerkelijke en effectieve uitvoering van de maatregelen die Dijkhoff voorstelt in zijn Kamerbrief. Eén van de mogelijke maatregelen die volgens de staatssecretaris al kunnen worden toegepast, is dat slachtoffers in acute situaties worden opgevangen in een blijf van mijn lijf huis.

Andere maatregelen worden vaak niet effectief ingezet. Als LHBT’s worden overgeplaatst naar andere noodopvanglocaties, begint de ellende elders vaak opnieuw. LHBT’s die een eigen kamer kregen, worden in de gezamenlijke ruimten vaak alsnog bedreigd en lastiggevallen. Opvang in een aparte vleugel van een opvanglocatie kan bijdragen aan de veiligheid van LHBT-asielzoekers, maar dit gebeurt vooralsnog alleen in een opvanglocatie van de gemeente Amsterdam.
In elke opvanglocatie komt een vertrouwensfunctionaris waarbij LHBT-asielzoekers problemen en klachten kunnen melden.

Het COC ontving  klachten van 21 asielzoekers die te maken kregen met discriminatie, pesterijen en doodsbedreigingen en pleit voor een tweesporenbeleid: daders van discriminatie moeten hard worden aangepakt en slachtoffers die daaraan behoefte hebben moeten apart en veilig kunnen worden opgevangen.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Geen aparte opvang LHBT-asielzoekers

Redaktie, in Historie & Politiek op 04 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media