Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 927 people
86447 users - nu online: 927 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Refojongeren wijzen ‘praktiseren’ van homoseksualiteit af


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 13 mei 2016

This article is also available in English


Jonge orthodox-christelijken in Nederland vinden bijna unaniem dat homoseksualiteit niet ‘gepraktiseerd’ mag worden. Dat althans blijkt uit het onderzoek ‘De nieuwe refo’ van het Reformatorisch Dagblad onder 1100 bevindelijk-gereformeerden tussen 26 en 40 jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat lesbische vrouwen, homoseksuele mannen en biseksuelen in bevindelijk-gereformeerde kring wel worden geduld, maar alleen op voorwaarde dat ze zich onthouden van seksuele relaties. Een overgrote meerderheid van 93 procent vindt dat het ‘praktiseren van homoseksualiteit’ niet is toegestaan, want dat is in strijd met het Woord van God.

“We moeten de zondaren liefhebben, maar de zonde haten, zoals Jezus dat deed”, citeert het Reformatorisch Dagblad een van de respondenten. Die maakt zich bovendien zorgen over te veel openheid in het gesprek over homoseksualiteit, want dat ‘gaat langzaam een wissel omzetten naar acceptatie van de zonde’.

Een deelneemster (uit de Hersteld Hervormde Kerk) die het in haar eigen familie heeft meegemaakt ‘dat er wordt geworsteld met het hebben van homofiele gevoelens’, is wat voorzichtiger in haar reactie. Zij erkent dat ‘een pasklaar antwoord niet een-twee-drie voorhanden’ is.

Er zijn in ons land iets meer dan een half miljoen bevindelijk-gereformeerde christenen – die overigens niet van één kerk lid zijn, maar door o.a. afsplitsingen en kerkscheuringen van vele kerkgenootschappen. Zoals de Gereformeerde Bond (onderdeel van de PKN), de Hersteld Hervormde Kerk, Oud Gereformeerde Gemeenten, Christelijk Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Gemeenten. Bevindelijk-gereformeerden wonen voornamelijk in de zogenaamde bijbelgordel (van Walcheren tot Staphorst), stemmen overwegend op de SGP en vormen de laatste zuilengemeenschap in ons land. Dat betekent dat ze eigen media en maatschappelijke organisaties hebben – vooral in het onderwijs, de zorg en vrijetijdsbesteding.

Aan het online-onderzoek van het Reformatorisch Dagblad hebben zo’n 1100 mensen van 26 tot en met 40 jaar deelgenomen. 55 procent daarvan is vrouw, 45 procent man en 46 procent jonger dan 30 jaar, 54 procent zit in de leeftijdsgroep 31-40 jaar. Ruim 60 procent heeft hoger (beroeps)onderwijs en universitair onderwijs genoten – relatief veel, maar dat is volgens de onderzoekers gebruikelijk bij online-onderzoeken.

De uitkomst van dit RD-onderzoek bevestigd de uitkomsten van het onderzoek ‘Recht op Verschil’ van Barbara Oomen e.a. voor de Roosevelt Academy uit 2009. In dat onderzoek onder de hele groep bevindelijk-gereformeerden (dus ook ouder dan 40 jaar) blijkt dat maar een paar procent homoseksuele gevoelens én activiteiten accepteert.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Refojongeren wijzen ‘praktiseren’ van homoseksualiteit af

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 15 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media