Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1022 people
86447 users - nu online: 1022 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Laatste kans: tentoonstelling Secret Love in het Tropenmuseum


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 29 april 2016


De tentoonstelling Secret Love is nog tot en met 8 mei te bezoeken in het Tropenmusmuseum. Deze hedendaagse kunsttentoonstelling laat het taboe in China zien rondom lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

Dit is de laatste kans om deze bijzondere tentoonstelling met werken van gerenommeerde Chinese kunstenaars te bewonderen. Ondanks het taboe hebben er in China positieve veranderingen plaatsgevonden met betrekking tot seksuele diversiteit. Wat betekend dit voor LHBT’s? Je ziet het China van nu, waar kunstenaars bijdragen aan een toenemende bewustwording van de rechten voor LHBT’s én de strijd aangaan tegen de vooroordelen. Secret Love omvat circa 45 werken van 10 Chinese kunstenaars als Ma Liuming, Gao Brothers, Li Xiaofeng en Chi Peng.

Het is voor het eerst dat er in Nederland een hedendaagse kunsttentoonstelling te zien is over het taboe rondom LHBT’s in China. De tentoonstelling is overgenomen van het National Museums of World Culture in Zweden en voor het eerst in Nederland te zien.

Curator Si Han zegt hierover: "We hebben uitgebreid onderzoek verricht ter voorbereiding van deze tentoonstelling. Dit is iets dat niemand eerder heeft gedaan. Je zou kunnen zeggen dat deze tentoonstelling een nieuw hoofdstuk is in de Chinese artistieke geschiedenis”.Over het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926.

De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika.
Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2, Amsterdam
www.tropenmuseum.nl
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Laatste kans: tentoonstelling Secret Love in het Tropenmuseum

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 01 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media