Back to Top
Donderdag 28 mei
86439 users - nu online: 1099 people
86439 users - nu online: 1099 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
EU investeert extra in aidsbestrijding


door Redaktie in Health & Body , 26 april 2016


Aids Fonds en STOP AIDS NOW! juichen het besluit van de Europese Commissie toe om haar bijdrage aan het Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria met € 100 miljoen te verhogen (+27%). Hiermee komt de Europese bijdrage aan het fonds voor de periode 2017 – 2019 uit op € 470 miljoen.

Het Global Fund zegt de komende drie jaren $ 13 miljard nodig te hebben om aids, tuberculose en malaria wereldwijd effectief te kunnen bestrijden. Hiermee kunnen 8 miljoen levens worden gered.

De Europese Commissie is de eerste donor die haar bijdrage aan het Global Fund voor de komende jaren bekend maakt. De hoop is nu dat andere donoren en landen het Europese voorbeeld zullen volgen en hun bijdrages ook zullen verhogen.

Louise van Deth, directeur Aids Fonds-STOP AIDS NOW! : “De Europese Commissie laat met dit besluit leiderschap en betrokkenheid bij de aidsbestrijding zien. De EU kiest er duidelijk voor om te investeren in ontwikkeling en het bestrijden van ziektes die nog steeds verwoestend zijn in vele landen.”

Het Global Fund is een zeer effectief fonds dat een belangrijke bijdrage levert aan de bestrijding van aids wereldwijd. Dat blijkt onder andere uit een recente evaluatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Tweede Kamer besloot in 2015 de bijdrage vanuit Nederland vanaf 2017 aan het Global Fund echter te verlagen.

Van Deth: “Nederland is altijd een sterke bondgenoot geweest van het Global Fund en  was voortrekker in de aidsbestrijding wereldwijd. Er zijn successen geboekt in het bereiken van de meest kwetsbare groepen, maar nog steeds sterven er meer dan 1 miljoen mensen wereldwijd aan aids. Alleen als er de komende jaren fors meer wordt geïnvesteerd in preventie, hiv-testen en toegang tot medicatie, vooral onder jongeren én vrouwen, kan aids de wereld uit. Doen we dat niet, dan zal de aids epidemie zich verder uitbreiden, met miljoenen vermijdbare doden tot gevolg in de komende jaren.”

Eurocommissaris Neven Mimica van ontwikkelingssamenwerking roept de EU lidstaten daarom ook op om hun bijdrages aan het Global Fund te verhogen.   In het najaar van 2016 zal het Global Fund alle bijdrages van de donoren aan het fonds voor 2017 – 2019 bekendmaken.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

EU investeert extra in aidsbestrijding

Redaktie, in Health & Body op 28 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media