Back to Top
Dinsdag 02 juni
86440 users - nu online: 1091 people
86440 users - nu online: 1091 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Farmaceutische 'bad boy' doodstil over extreme prijsverhoging HIV medicijn


door Redaktie in Health & Body , 21 maart 2016


De 32-jarige zakenman Martin Shkreli werd de afgelopen maanden in de Verenigde Staten het gezicht van zelfverrijking in de farmaceutische industrie. Hij mocht in het Amerikaans parlement uitleggen waarom zijn bedrijf een levensreddend medicijn 50 keer duurder had gemaakt. Maar in plaats van een verklaring af te leggen beriep Shkreli zich op zijn zwijgplicht.

Shkreli was manager bij een hedge fund dat farmaceutisch bedrijf Turing Pharmaceuticals in handen had. Dat produceert Daraprim, een medicijn dat werkt tegen parasieten dat voornamelijk wordt gebruikt door HIV-patiënten. In een e-mail over de prijsverhouding had Shkreli gezegd: 'We hebben de prijs verhoogd van 1700 naar 75.000 dollar per fles. Dat kan een hele goede investering voor ons allemaal zijn.'

Dat zwijgen verbrak hij op Twitter snel zelf nadat hij de zitting had verlaten. 'Moeilijk om te bevatten dat deze imbecielen het volk vertegenwoordigen in onze regering', zo twitterde Shkreli. Bij de zitting kreeg de ondernemer de woede van de commissieleden over zich heen.

Een parlementscommissie onderzoekt de stijgende prijzen van medicijnen die levens kunnen redden. Maar in plaats van uit te leggen waarom hij zulke hoge prijzen rekende, zei Shkreli dat zijn advocaat hem had aangeraden te zwijgen.

Hij herhaalde drie keer dat hij 'respectvol' weigerde te antwoorden. De politici ontploften van woede. Democraat Elijah Cummings zei dat Shkreli de lach van zijn gezicht moest halen. 'Ik weet dat je zit te glimlachen, maar ik meen het heel serieus, meneer. Ik noem dit geld bloedgeld', aldus het parlementslid. Shkreli, die zonder stropdas was komen opdagen, mocht na een uur gapen en met een potlood spelen vertrekken.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Farmaceutische 'bad boy' doodstil over extreme prijsverhoging HIV medicijn

Redaktie, in Health & Body op 23 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN HEALTH & BODYIN NUMMER 295


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media