Back to Top
Donderdag 20 Feb
86414 users - nu online: 959 people
86414 users - nu online: 959 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Salah, de ordinaire dief (of toch niet?)


door De Ket in Columns & Opinie , 26 januari 2016

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, Het maximumterreurniveau in Brussel is wellicht niemand ontgaan in Nederland. Net als andere buitenlandse toeristen hebben Nederlanders massaal hun geplande uitstapje naar Brussel voor het eindejaar voor onbepaalde tijd uitgesteld. Schrik voor aanslagen, heet het.

Toegegeven, de week waarin hier het terreurniveau 4 van kracht was, is een week om nooit te vergeten. Net geen spookstad, met heel wat politie- en legermensen die het grote publiek een vals gevoel van veiligheid geven, ook nu het niveau terug naar 3 is gezakt. Toch nog een serieuze bedreiging, al ga ik ervan uit dat niemand het lot kan tarten en dus blijf ik het vertrouwde Brusselse centrum en de straten opzoeken. Als ik in een aanslag om het leven moet komen, dan is dat maar zo.

Tijdens het verhoogde terreuralarm viel één artikel van een Franstalige krant op. Eén van de Belgische terroristen naar wie de politie nog steeds op zoek is, Salah Abdeslam, zou volgens dat krantenartikel en enkele getuigenissen eind oktober zijn opgemerkt in Brusselse homo- en cruisingbars. Het bericht kwam op Facebook terecht en werd – hoe kan het ook anders – binnen de homoseksuele gemeenschap gretig gedeeld.

Dat was niet echt naar de zin van de gerant van een Brusselse homobar, die op Facebook de journaliste uitschold en zich vragen stelde bij de getuigenissen in het artikel. Als gerant had hij uiteraard in de eerste plaats schrik dat het aantal bezoekers aan zijn bar door de hetze zou dalen. De toon van zijn reactie op Facebook was ook duidelijk in die zin. Het grappige aan heel die commotie is toch wel dat geen enkel artikel zijn bar vermeldde en/of viseerde. Waarmee hijzelf duidelijk te kennen gaf dat hij ofwel de politie al op bezoek had gekregen, ofwel zelf heel goed wist dat Salah Abdeslam formeel in de bar waar hij werkt, was gesignaleerd. De gerant laakte ook het taalgebruik van de journaliste, die inderdaad minder fraaie bewoordingen gebruikte om aan de lezers te beschrijven wat er zich afspeelt in cruisebars. Maar soms kwetst de waarheid. In cruisebars gebeuren nu eenmaal dingen die zich op de Grote Markt van Brussel niet kunnen afspelen.

Het zal de gerant niet gelukkig maken, maar het onderzoek van de politie naar de bezoeken van Salah Abdeslam in de Brusselse homobars is niet afgelopen. Het loopt nog – op het ogenblik dat dit naar de drukker vertrekt - en dat betekent dat de getuigenissen voorlopig ernstig worden genomen. Wellicht was Abdeslam niet op zoek naar een target om een aanslag te geven, maar net in die periode werden er heel wat portefeuillediefstallen gepleegd in enkele homobars en/of darkrooms. Een gemakkelijke diefstal van een identiteitskaart en geld is altijd meegenomen voor iemand met kwade bedoelingen.

Het is heel waarschijnlijk dat Salah Abdeslam enkel op zoek was naar gemakkelijke en meegaande prooien, om hen geld en identiteitskaarten of paspoorten te ontfutselen. Al valt niet te ontkennen dat de homoseksuele levensstijl fundamentalistische islamisten en terroristen weinig opbeurt. En de weinigen die met deze berichtgeving stiekem hoopten dat Abdeslam homoseksueel was, zullen wellicht deze fantasie definitief moeten opbergen.

Na de aanslagen in Parijs kijken zowel de Parijzenaars als de Brusselaars met andere ogen naar wat er zich op straat, in de trein of in concertzalen afspeelt. Feit is dat we met z’n allen veel alerter moeten zijn, dat de eigenaars van homo- en cruisingbars tot op een zekere hoogte gespuis moeten buitenhouden en dat grootschalige homofeesten serieus beveiligd zullen moeten worden. De aanwezigheid van “gespuis” en dieven in sommige Brusselse homobars is een serieus probleem. Wellicht ook elders, maar misschien is het nu dé tijd om meteen een mooie kuis te houden in het klantenbestand. Daarna komen misschien de klanten terug, die nu niet meer willen/durven omwille van enkele niet zo koosjere klanten. En kunnen eigenaars en geranten stoppen met klagen “dat niemand meer naar hun bar” komt.

Je toegenegen,

De Ket
 Commentaar:
Re: Salah, de ordinaire dief (of toch niet?)-


Reactie van Yenk Woudenberg dd. 31 augustus 2016
Wat een vreselijk stuk! Vol aannames en pure onzin. Schrijver heeft zich maar weinig verdiept in deze zaak. Waarschijnlijk komt dit artikel uit de onderbuik van de schrijver...


GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Salah, de ordinaire dief (of toch niet?)

De Ket, in Columns & Opinie op 28 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media