Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 835 people
86447 users - nu online: 835 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Premier Cameron wil homoseksualiteit decriminaliseren


door Redaktie in Algemeen , 14 januari 2016

This article is also available in English


Premier David Cameron van Groot-Brittannië pleit er voor om homoseksualiteit uit het wetboek van strafrecht te halen. Dat deed hij tijdens de Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM) in Malta, waar alle landen aangesloten bij het Gemenebest aanwezig zijn. De bijeenkomst werd geopend door koningin Elizabeth van Groot-Brittannië.

In 40 van de 53 landen van het Gemenebest is homoseksualiteit strafbaar. In veel landen staat een lange celstraf op het hebben van ‘onnatuurlijke seks’, in Brunei wordt mogelijk de doodstraf ingevoerd voor het hebben van homoseks.

De Britse premier baseert zijn pleidooi op een rapport opgesteld door de Human Dignity Trust, dat stelt dat het strafbaar stellen van homoseksualiteit leidt tot moord, aanranding en ‘correctieve’ verkrachting en zelfmoord. Ook werkt het corruptie, afpersing, mishandeling en misbruik door overheidsdienaren in de hand. Het maakt homoseksuelen tot tweederangs burgers.

Verder wijst het rapport er op dat de strafbaarstelling van homoseksualiteit het onmogelijk maakt om Hiv en Aids onder controle te krijgen en het economische groei in de weg staat.

Tot nu toe is het Gemenebest niet in staat geweest om de houding van de lidstaten als het gaat om homorechten te beïnvloeden. Groot-Brittannië is weliswaar een invloedrijk lid van het Gemenebest, maar kan andere landen niet zijn wil opleggen.

Het Gemenebest bestaat voornamelijk uit landen die ooit een kolonie waren van Groot-Brittannië. In veel van die landen is homoseksualiteit onbespreekbaar.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Premier Cameron wil homoseksualiteit decriminaliseren

Redaktie, in Algemeen op 16 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media