Back to Top
Donderdag 09 Apr
86426 users - nu online: 1042 people
86426 users - nu online: 1042 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Referendum homohuwelijk op Isle of Man


door Redaktie in Historie & Politiek , 06 december 2015


Het eiland Isle of Man gaat een referendum houden over het homohuwelijk. Naar gelang de uitslag zal men dan volgend jaar een wetsvoorstel voorbereiden rond de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

Dit nieuws werd aangekondigd door de 1ste minister Allan Bell die zelf voorstander is van het homohuwelijk. Bell denkt dat de meerderheid van de inwoners van het eiland in het voordeel van het homohuwelijk zullen stemmen. Holebi's hebben al enkele rechten op het eiland. Sinds 2006 zijn holebi's beschermt tegen discriminatie op het werk. Sinds 2007 mogen transgenders legaal hun gender laten aanpassen. En sinds 2011 mogen homo & lesbische koppels kinderen adopteren en mogen lesbische koppels gebruik maken van IVF.

Isle of Man is een eiland in de Ierse Zee.Net als de Kanaaleilanden is het Brits Kroonbezit, maar het is geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Isle of Man is ook geen lid van de Europese Unie. Maar het staatshoofd is wel de Britse Queen Elizabeth.


Ook Taiwan gaat referendum houden over homo partnerschapswet

De overheid van Taiwan is van plan een gelijke partnerschaps wet te maken voor homo en lesbische koppels en die daarna toetsen via een online stemming onder de bevolking. In 2013 bleek al uit een poll dat 53% van de Taiwanezen voorstander is van het homohuwelijk en van de zomer kwamen 3000 mensen de straat op voor huwelijks gelijkheid voor holebi koppels.

Minister van Justitie Lo Ying-hsueh zegt dat de wet er ook in moet voorzien dat er gelijke rechten komen op het vlak van: medische toestemming, familie-, onderhouds-, eigendoms- en erfrecht. En dat de uitkomst van de online stemming zal meetellen in de beslissing van de overheid rond de gelijke partnerschapswet. Homo en lesbische koppels in Tapei kunnen nu al een legaal partnerschap  aangaan. Eerder gebeurde dit ook in de stad Kaohsiung.

Rechtenactivisten zijn niet erg blij met het voorstel. Ze vragen zich af waarom er een aparte partnerschapswet moet komen? Terwijl de overheid kan kiezen om gewoon de huidige huwelijkswet aan te passen of holebi koppels toe te voegen aan de reeds bestaande partnerschapswet voor hetero koppels. Ze zien de aparte wet als een vorm van discriminatie.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Referendum homohuwelijk op Isle of Man

Redaktie, in Historie & Politiek op 06 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media