Back to Top
Donderdag 09 Apr
86426 users - nu online: 1026 people
86426 users - nu online: 1026 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Inzamelingsactie Aidsmonument


door Redaktie in Algemeen , 01 december 2015


Er is een inzamelingsactie voor het AIDSmonument in Amsterdam gestart op de crowdfundingswebsite Voordekunst.nl. Doel is om 10.000 Euro bij elkaar te krijgen als aanvulling op de bedragen die inmiddels zijn verworven.

Het AIDSmonument is er om kracht te geven voor iedereen die nu met hiv leeft en voor iedereen die wil helpen om hiv en aids de wereld uit te helpen. Ook worden de mensen herdacht die aan de gevolgen van aids zijn overleden. In Nederland leven op dit moment circa 25.000 mensen met hiv.

Initiatiefnemer Stichting NAMENproject Nederland ontving steun van organisaties zoals de Hiv Vereniging Nederland, COC Nederland en de Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren. Ook burgemeester Eberhard van der Laan zegde zijn medewerking toe. Hoofdsponsoren zijn het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, het Aids Fonds en de RELX Group (voorheen Reed Elsevier), founding sponsor is DoubleTree by Hilton Amsterdam CS.
 
Het AIDSmonument komt aan de oever van het IJ, tussen Centraal Station en Muziekgebouw. Verwachting is dat het op Wereld Aids Dag 2016 (1 december) onthuld kan worden. Iedereen die wil bijdragen aan de realisatie van dit monument kan een bedrag storten via https://voordekunst.nl/projecten/3865-steun-het-aidsmonument. Ook op Facebook is het AIDSmonument actief: https://www.facebook.com/AIDSmonument.

Het monument is ontworpen door de bekende Franse kunstenaar Jean-Michel Othoniel. De kunstcommissie die de stichting adviseerde, concludeert dat een aidsmonument niet somber hoeft te zijn. “Hij combineert heel fijnzinnig een beladen thema met elegantie en schoonheid. Het schitterende licht aan de oever van het IJ heeft vrij spel in de kralen van muranoglas. Het ontwerp past perfect bij de locatie. Dit aidsmonument verrijkt Amsterdam met een kunstwerk van formaat.” Eerder werk van Othoniel is ondermeer 'Le Kiosque des noctambules' bij het metrostation Palais Royal-Musée du Louvre in Parijs en de fontein 'Les Belles Danses' in één van de tuinen van het Paleis van Versailles. Het ontwerp van het AIDSmonument is te zien op www.aidsmonument.nl

Het NAMENproject is vooral bekend als beheerder en conservator van de Nederlandse AIDS Memorial Quilt. Het project werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers.

Het  gestelde doel is inmiddels behaald, maar donaties zijn nog steeds zeer welkom, zie ook https://voordekunst.nl/projecten/3865-steun-het-aidsmonument
GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEnov 2016        lengte: 6 min.
Inzamelingsactie Aidsmonument

Redaktie, in Algemeen op 01 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media