Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 940 people
86447 users - nu online: 940 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Wat is nieuws?


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 25 november 2015


Justin Bieber: geliefd door velen, gehaat door velen. Fans van de zanger verkondigen al jaren dat hij fantastisch is en echt iets toevoegt aan de muziekwereld; anderen beweren precies het tegendeel. Maar wat blijkt nu? Ze hadden het gewoon moeten hebben over zijn geslachtsdeel.

Sinds naaktfoto’s van het tieneridool zijn gelekt, heeft hij er ineens een enorme groep “fans” bij en wel dusdanig veel dat het hele internet in zijn voegen kraakte toen bekend werd dat de New York Daily News de foto’s op z’n site had staan, weliswaar met een zwart streepje over de edele delen maar al snel waren de ongecensureerde versies overal op internet te vinden. Op Twitter raakt men niet uitgepraat over de penis van Bieber en hebben ze zelfs een aanstekelijke hashtag bedacht: #whatdoyoupeen, geïnspireerd door Bieber’s recentste hit What Do You Mean? En zijn penis natuurlijk.

Een hele groep fans erbij is leuk, maar Bieber is niet heel blij met de naaktfoto’s. Hij klaagt de New York Daily News aan en eist dat de foto’s verwijderd worden. Niet dat dat zin heeft en het is dan ook een uitgekookte marketing truc: iedereen heeft de foto inmiddels gezien, gedeeld en ze voor altijd opgeslagen in de krochten van internet en op miljoenen computers, want internet vergeet nooit!

TMZ meldde dat de aanklacht van Justin weliswaar gemeend is, maar dat vrienden van het tieneridool zeggen dat hij het eigenlijk allemaal niet zo erg vindt. Justin zou het wel fijn vinden dat de wereld op de hoogte is van het formaat van zijn geslachtsdeel.

Ondertussen is van het meisje dat op de achtergrond van de foto te zien is nog niets vernomen. Het zou gaan om Jayde Pierce, die vaag zichtbaar is terwijl ze in een badjas op bed ligt. Jayde heeft op Instagram al flink wat haatberichten ontvangen van jaloerse Beliebers, maar reageert daar niet op. Daarmee volgt ze het voorbeeld van Bieber: die reageert op sociale media helemaal niet op alle berichten. Eigenlijk een beetje triest dat wat onscherpe, van zeer grote afstand genomen foto’s van een slappe piemel zo’n opwinding kunnen veroorzaken en het internetverkeer naar recordhoogte doen stijgen.


Van heel ander gehalte is dat we op 1 december weer aandacht vragen voor Wereld Aids Dag. Ook nu, anno 2015, sterven per jaar ruim één miljoen mensen wereldwijd aan aids. Aids is nog steeds één van de drie meest dodelijke ziektes in de wereld.

Toch denkt een meerderheid in Nederland dat aids maar een klein tot redelijk probleem is. In de lijst van actuele wereldproblemen staat het bijna onderaan. Slechts acht procent van de Nederlanders van vijfentwintig jaar en ouder ziet aids als één van de vijf belangrijkste problemen in de wereld, zoals blijkt uit onderzoek dat TNS NIPO in opdracht van STOP AIDS NOW! heeft uitgevoerd.

In de landelijke campagne van STOP AIDS NOW!, die onlangs is gestart, worden Nederlanders uitgenodigd via radio, tv en online de vele aids-doden te herdenken op 1 december, op Wereld Aids Dag. STOP AIDS NOW! zal die dag in hun naam kaarsjes branden, om iedereen te laten zien dat aids helaas nog niet dood is, maar springlevend.

“Onmiddellijke behandeling van een hiv-infectie is standaard in landen met een goede gezondheidszorg, zoals hier in Nederland en de meeste West-Europese landen. Dat voorkomt niet alleen dat je aids ontwikkelt, maar voorkomt ook een verdere verspreiding van het virus. In veel andere landen, vooral in ontwikkelingslanden, is dat niet het geval,” aldus Louise van Deth, directeur van STOP AIDS NOW! “Zo heeft nog steeds zestig procent van de mensen met hiv geen toegang tot de levensreddende medicijnen.”

De VN wil tegen 2030 een einde van aids hebben gerealiseerd. Dat is net vorige maand afgesproken en vastgelegd in de nieuwe ontwikkelingsdoelen voor 2030. Voor de bestrijding van hiv en aids wordt er nu mondiaal tweeëntwintig miljard dollar per jaar geïnvesteerd. Om het doel te behalen moet vooral de komende vijf jaar extra geïnvesteerd worden.

Aids is nog lang niet dood!
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Wat is nieuws?

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 25 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 291


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media