Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 931 people
86440 users - nu online: 931 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Ploumen steunt internationale strijd voor LHBT-mensenrechten


door Redaktie in Historie & Politiek , 07 november 2015


Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) steunt ook de komende vijf jaar de internationale strijd voor gelijke rechten, emancipatie en gezondheidzorg voor LHBT’s. Ploumen biedt financiële ondersteuning aan het programma Bridging the Gaps dat wordt uitgevoerd door COC Nederland en acht andere organisaties.

Het programma heeft onder meer tot doel om de mensenrechten en emancipatie van LHBT’s in het buitenland te versterken, de gezondheidszorg voor deze groep beter toegankelijk te maken en verspreiding van het hiv/aidsvirus tegen te gaan.

‘Geweldig nieuws voor lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders wereldwijd,’ reageert COC-directeur Koen van Dijk, die bijzonder gelukkig is met het besluit van Ploumen.

Het COC ondersteunt in het kader van Bridging the Gaps sinds 2011 LHBT-organisaties in tal van landen bij de opbouw van een eigen, sterke en zelfbewuste LHBT-gemeenschap. Daartoe coacht en traint het COC activisten, stelt haar grote internationale netwerk ter beschikking en biedt financiële ondersteuning.

Met steun van het COC geven Zuid-Afrikaanse LHBT-organisaties bijvoorbeeld voorlichting en hivpreventie in Zuid-Afrikaanse townships, kreeg de LHBT-beweging in het centraal-Aziatische Kirgizië een eigen ‘roze huis’ en biedt de LHBT-beweging in Ecuador hiv-medicatie aan groepen die anders van deze medicatie verstoken blijven, zoals mannen die seks hebben met mannen en transgenders.

De komende vijf jaar gaat het COC onder meer werken aan de versterking van de belangenbehartiging door buitenlandse LHBT-organisaties, intensivering van hun hiv/aidszorg- en preventiewerk en het laten horen van de stem van onze partnerorganisaties bij bijvoorbeeld de Verenigde Naties.

Het COC werkt in Bridging the Gaps samen met het Aids Fonds, AFEW, GNP+, Mainline, MSMGF, NSWP, Tides/ITPC. Het programma richt zich, behalve op LHBT’s, ook op andere groepen waarvan de mensenrechten onder druk staan en die kwetsbaar zijn voor hiv/aids, zoals druggebruikers en sekswerkers.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Ploumen steunt internationale strijd voor LHBT-mensenrechten

Redaktie, in Historie & Politiek op 07 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media