Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 895 people
86447 users - nu online: 895 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Gevoelige soldaten


door Hans van der Gaarden in Films & boeken , 06 juli 2003

This article is also available in English


De cover van het nieuwste Bruno Gmünder-fotoboek Views van Kobi Israel laat een slordig groepje jongemannen zien in hun ondergoed. Ze hurken smakelijk wijdbeens of hangen tegen wat misschien een legervoertuig is onder een onheilspellend grauwe avondlucht en drinken met strakke blikken een glaasje thee. Bij sommigen bungelt een dogtag voor de gewelfde, al dan niet behaarde, borst. Hier en daar is een tattoo te zien, er zijn veel witte tanga-slips en modieuze kapsels.

Fotograaf Kobi Israel heeft voor dit boek inspiratie geput uit zijn herinneringen aan de tijd dat hij als achttienjarige onder de wapenen moest in het Israëlische leger. Hij wil laten zien dat achter het macho-image van De Soldaat vaak een “gewone” gevoelige jongen schuil gaat.
In het boek staat deze jongen onder de douche, zwemt hij naakt in een Hockney-achtig hemelsblauw zwembad, of danst hij in een disco tussen andere blote bovenlijven. Ook zijn er male-bonding taferelen, zoals samen pissen in de woestijn, of droomscènes aan het strand.
De uniformfetishisten onder ons worden getrakteerd op pakweg vier foto’s van de gevoelige jongeman in volledige wapenrusting; altijd met dezelfde vage hunkering in de ogen. Hij staat te liften of kijkt weemoedig door een raam naar binnen in een zangeres-zonder-naam-achtig interieur.
Views is een fotoboek in het genre “pak me dan, als je kan”. Wie wil fantaseren over hunkerende jonge mannen, heeft een goed boek in de hand. Wie over soldaten “in actie” fantaseert, draait beter zijn eigen film in zijn hoofd af (met dank aan CNN), of neemt Legio Patria Nostra weer eens ter hand, het fotoboek met rauwe beelden uit het Vreemdelingenlegioen..

2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN HANS VAN DER GAARDENMEEST GELEZEN VAN HANS VAN DER GAARDEN

Gevoelige soldaten

Hans van der Gaarden, in Films & boeken op 12 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN FILMS & BOEKENIN NUMMER 142


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media