Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 878 people
86447 users - nu online: 878 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Zelfde tijd, zelfde plek ......


door Reinder van Wee in Evenementen & Agenda , 03 juli 2003

This article is also available in English


Halverwege de jaren ‘80 introduceerde de Amsterdam Jacks voor het eerst safe sex jack off parties in Amsterdam. De erotische avonden, die de noodzaak van safe sex moesten laten zien, maar ook dat safe sex met z’n allen opwindend kon zijn, waren een doorslaggevend succes. Slechts gekleed in slip/boxer of helemaal naakt brachten tientallen mannen en jongens een avond/nacht vol erotiek en sensualiteit door. Zo’n tien jaar later was de belangstelling voor de parties flink afgenomen en ze leken stilletjes uit het uitgaansleven te verdwijnen.

En toch gebeurde dat laatste niet. Integendeel, want sinds kort maken de jack off avonden een opvallende opleving door. Al enkele jaren kun je ervoor in de Stablemaster terecht, maar ook in de Argos (twee keer per maand Sex On Sunday) en de Cockring worden vergelijkbare feesten gehouden. Alsof het niet genoeg is staan iedere maandag bovendien de deuren open van Same Place, een locatie buiten het Amsterdamse centrum aan de Nassaukade.Dit erotische café draagt als motto “vrijheid is het recht niet te hoeven liegen over jezelf” en zijn website is opgedragen aan alle mensen die gediscrimineerd worden vanwege hun seksuele voorkeur of leefstijl. Een uitgaansgelegenheid dus die niet bang is een maatschappelijk bewustzijn uit te dragen.

Iedere maandag is het vanaf 21.00 uur “stijve pikken avond”, ook wel After Weekend Sex Pary genoemd, die wordt georganiseerd door Frans en Fayo. Gay News liet zich uitnodigen en keek een avond rond. Al direct bij binnenkomst is de sfeer ontspannen. De dress code van de avonden is maximaal één kledingstuk, maar binnen blijkt dat iedereen zich zo op zijn gemak voelt dat helemaal naakt voor bijna niemand leidt tot een ongemakkelijk gevoel van zelfbewustzijn. Aan de bar zorgt Frans er als “dirigent” voor dat er een relaxte sfeer heerst; zelfs volkomen vreemden zitten al snel met elkaar te praten. En als woorden overbodig zijn, is de stap naar fysiek contact maar klein.

De ruimte in het pand is veel groter dan de buitenkant doet vermoeden. Bij binnenkomst is er links de kleedruimte. Vlak daarna de grote bar. Daarnaast een paar banken in hoekopstelling, waardoor ze uitnodigen tot een meer dan intieme kennismaking. Met z’n tweeën, drieën of ...
Naast de bar is een verrassend grote ruimte met banken en een podium, die niet zo in gebruik is, omdat de meeste bezoekers er de voorkeur aan geven zich in de kelder terug te trekken.
Onder het wat lage plafond is inderdaad ook heel wat te beleven. Allereerst is er een kleine bar, staan er een aantal comfortabele banken, is er een darkroom. En, niet onbelangrijk voor de liefheber van wat meer “kinky” vermaak, staat er een andreaskruis opgesteld en hangt er een sling.

Erotische daadkracht

Hoewel niet overmatig vol valt direct bij het binnenkomen al op hoe onvoorstelbaar relaxt en vertrouwd de sfeer in Same Place is. Ook wordt al snel duidelijk dat de aanwezige mannen/jongens weten waarvoor ze de avond bezoeken. Er wordt niet eindeloos gedraald, gekeken, afgewacht en gehoopt. Of dat te maken heeft met het feit dat de lokatie en zijn bezoekers ietwat buiten de gay scene liggen en daarmee toch een net iets ander publiek trekt, blijft gissen.Opvallend is echter wel dat er betrekkelijk vlug tot “actie” wordt overgegaan, zonder dat daar overigens een saus van anonimiteit overheen ligt. Vertrouwd, jongens/mannen onder elkaar is de overheersende indruk. Nog zo’n opmerkelijk detail, dat de moeite van het vermelden waard is: alle keren dat iemand zich mengde in een al spetterende vrijpartij werd hij niet afgewezen. Nergens afwijzende of wegduwende handen of vingers te zien. Maar dat je niet verplicht bent met iedereen te willen, hoeft natuurlijk geen betoog.

Kortom: een maandagavond (of meerdere) in Same Place mag je met gerust hart in je agenda zetten. Je zult je van harte welkom voelen. En de kans is zeer groot dat je een bevredigende avond hebt.Iedere maandag After Weekend Sex Party in Same Place, Nassaukade 120 (hoek 2e Hugo de Grootstraat) van 21.00 - 01.00 uur.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Zelfde tijd, zelfde plek ......-


Reactie van Bert dd. 14 juni 2007
hoi Ik ben zelf homo. ik wil graag meegemaakt, ben ik nooit eerder geweest , volgende maandag is wel op om 21:00 specaile voor homo mannen ? ook daar turkse , morrco mannen ? graag horen van je ...
GERELATEERD

Zelfde tijd, zelfde plek ......

Reinder van Wee, in Evenementen & Agenda op 09 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN EVENEMENTEN & AGENDAIN NUMMER 142


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media