Back to Top
Vrijdag 05 juni
86442 users - nu online: 971 people
86442 users - nu online: 971 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Rotterdam Pride viert vrijheid van seksuele en culturele diversiteit


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 14 september 2015

This article is also available in English


Van 24 september tot en met 27 september staat Rotterdam in het teken van de Rotterdam Pride. Na het succes van de eerste editie komt er dit jaar een spetterend vervolg. In de stad leven 174 nationaliteiten en diverse erotische oriëntaties samen, daarom heeft de organisatie dit jaar gekozen voor het thema: seksuele en culturele diversiteit.

Rotterdam Pride, de partners en alle samenwerkende organisaties hebben een uitgebreid programma samengesteld met feest, inhoudelijke evenementen en bijzondere roze fietstours door de stad.

Feest

In Rotterdam is er geen Canal Parade, maar wel heeft de Maasstad de enige echte Keerweer Parade. Deze wordt vrijdag geopend door niemand minder dan burgervader Ahmed Aboutaleb en de Star Sisters! In de avond hoeft de Pride-bezoeker zich niet te vervelen, tijdens dit weekend is de stad is vele open-minded feesten rijk: er zijn dance parties, bi-parties, vrouwenfeesten, urban parties. Kortom, voor ieder wat wils!

Conferentie

De Rotterdam Pride onderscheidt zich door het uiterst diverse culturele en inhoudelijke programma. Op zaterdag 26 september is er onder meer de conferentie: Creating Cross-Overs.

In gesprekken en debatten wordt seksuele diversiteit vaak pal tegenover culturele en religieuze diversiteit gezet, maar is dit wel constructief? En wat als je religieus bent én homoseksueel? Tijdens dit evenement worden de kruispunten tussen religieuze, culturele en seksuele diversiteit belicht en besproken.

Pride Plein en fietstours

Zaterdag 26 september wordt het Schouwburgplein omgetoverd tot het Pride Plein. Hier zijn bijzondere stands en acties te vinden van open-minded organisaties in Rotterdam. Speciaal voor Rotterdam Pride zijn er het hele weekend mooie fietsroutes samengesteld. Tourguides nemen bezoekers mee door de roze historie van Rotterdam.

Het complete programma vind je op www.rotterdampride.com
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Rotterdam Pride viert vrijheid van seksuele en culturele diversiteit

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 14 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media